menu
HomeArtikler om fertilitetNy metode kan hjælpe barnløse

Ny metode kan hjælpe barnløse

En ny metode, utdviklet af forskere fra Aarhus Universitet kan hjælpe til at kaste lys over kvinders barnløshed og er et første skridt på vejen til at kunne tilbyde hver enkelt kvinde en skræddersyet behandling.

Æggets udvikling, en meget kompliceret proces, er genetisk bestemt, og det er dette faktur som udnyttes i metoden. Man kigger blandt andet på de bestemte proteiner som dannes, og den lille ‘opskrift’ man får når generne oversættes til RNA.

Når man ved hvilken form af RNA som ægget har, kan man også få et indblik i hvad det er for proteiner som skal til for at et æg skal udvikle sig som det skal, ved at sammenligne med umodne ægs RNA hos kvinder der kan få børn.

Fremover håber forskerne også på at finde svar på hvorfor det kun er ét, at mere end 20 æg, som bliver helt færdigudviklet i en cyklus, og hvad det er som gør at netop dette æg klarer sig men ikke alle de andre.

Læs mere her: http://www.dr.dk/sundhed/Behandling/2012/0222160517.htm

Kilder:

Videnskabelig artikel

Mest læste artikler

Hvilke gravdiitetstegn kommer tidligt i graviditeten, og hvilke gravdiitetstegn kommer først og er de mest almindelige. Vi giver dig svarene på dine spørgsmål.

Læs mere

Der er mange forskellige holdninger når det gælder brugen af graviditetstest, og hvor tidligt man bør tage en efter ægløsningen er sket.

Læs mere

Lær symptomerne på ægløsning at kende og bliv hurtigere gravid - Vi giver dig en oversigt over de tegn på ægløsning du skal være opmærksom på her.

Læs mere

Er det muligt at graviditetstesten er positiv, når der er gået op til en uge siden ægløsningen? Selvom det er meget sjældent, kan det faktisk forekomme.

Læs mere