menu
HomeArtikler om fertilitetMin menstruation er udeblevet – er jeg gravid?

Min menstruation er udeblevet – er jeg gravid?

En fraværende menstruation kan være et tegn på, at du er gravid. For at bekræfte, om du er gravid eller ej, skal du tage en graviditetstest. Vores brede udvalg af produkter af høj kvalitet omfatter det velkendte Clearblue-mærke af graviditetstest, der giver dig hurtige svar.

Hvad skyldes en udebleven menstruation?

En udebleven menstruation er ofte det første tegn på, at du er gravid. Hvis din menstruation forbliver fraværende, er det hurtigt og nemt at bestille en graviditetstest online og finde ud af, om du er gravid.

En graviditetstest kan normalt ikke opdage en graviditet indtil ni dage efter samleje.

En manglende menstruation kan også skyldes manglende ægløsning. Dette kan igen skyldes flere forskellige årsager, som alle er relaterede til hormonelle ubalancer. Symptomerne på hormonel ubalance kan omfatte sene og uregelmæssige menstruationer, og nogle kvinder har måske slet ikke menstruation.

Kronisk stress eller langvarig angst kan øge niveauet af hormonet Prolactin. Dette hæmmer kroppens hormonproduktion, hvilket kan resultere i udebleven menstruation.

Vægttab, fedme eller ernæringsmæssige mangler kan forstyrre kroppens evne til at holde en normal menstruationscyklus, hvilket kan betyde uregelmæssige, sjældne eller helt udeblevne menstruationer, .

Ekstrem motion eller kost kan betyde, at kroppens ernæringsniveauer er for lave til at opretholde en normal menstruationscyklus.

Et nyt præventionsmiddel, hormonbaseret medicin eller fortrydelsespiller indeholder hormoner, der kan få kroppen ud af balance. Hvis du har introduceret nogen af disse i dit system, kan det tage et stykke tid for din krop at justere og genoprette sin regelmæssige cyklus.

Nogle gynækologiske sygdomme som endometriose, myometritis og polycystisk ovariesyndrom (PCOS) kan påvirke regelmæssigheden af menstruationer eller forårsage ardannelse, som kan blokere æggelederne.

Hvordan behandler jeg uregelmæssig menstruation?

Hvis stress er årsagen til dine uregelmæssige menstruationer, kan det være en god ide at afprøve stresshåndteringsteknikker som yoga, meditation eller afslapningsøvelser. Prævention såsom p-piller kan hjælpe dig med at regulere din menstruation. Dette er kun en midlertidig løsning, for det hjælper dig kun med at styre, hvornår din menstruation kommer, men løser ikke problemet med, hvorfor din menstruation var uregelmæssig i første omgang. P-pillen forhindrer desuden ægløsning.

Skal jeg være bekymret for min udeblevne menstruation?

Udebliver en menstruation eller to, eller har du lejlighedsvis forsinket menstruation, er der intet at bekymre sig om. Hvis din menstruation er forsinket i over seks måneder, og en test har vist, at du ikke er gravid, skal du kontakte en læge eller gynækolog, så de kan undersøge dig yderligere.

Mest læste artikler

Graviditet uge for uge byder hele tiden på nye forandringer for dig. Det er vigtigt, at du indtager folsyre i de første 12 uger af din graviditet. Se...

Læs mere

Få overblik over 3 selvtest til at måle sædkvalitet, og gør valget af den rigtige test nemmere

Læs mere

Klar til Børn - guide til sunhed og fertilitet hedder en ny bog af Else Marie Lehman.

I bogen "Klar til børn" bliver du guidet gennem både den mandlige og kvindelige fertilitet. Du får gode råd og tips til hvordan du selv kan optimere dine chancer for at blive gravid.

Læs mere

Du har sikkert hørt om østrogen. Er du kvinde og i den fødedygtige alder, bør du dog også være på fornavn med hormonet progesteron, som er østrogens modstykke – og ifølge Sundhed.dk en nøgleingrediens i den tidlige fase af en graviditet.

Læs mere