menu

Hurtig levering
indenfor 1-2 hverdage

E-mærket
Godkendt af E-handelsfonden

Gratis fragt
over 149 kr.

Kosttilskud - Folsyre - Vitaminer til dig, der planlægger graviditet

Er du gravid, eller prøver du på at blive det? Så er det vigtigt, at du og din krop får de rette vitaminer og kosttilskud. Hos Billige-teste.dk har vi et stort udvalg af kosttilskud og vitaminer til gravide og kvinder, der ønsker at forberede kroppen på graviditet. Alle vores kosttilskud og vitaminer sælges til en lav og konkurrencedygtig pris.

Spørgsmål og svar vedr. kosttilskud/folinsyre, når du prøver, eller allerede er gravid

Hvad er folsyre (folinsyre)?

Folsyre og folinsyre er forskellige former for det samme vitamin B.

Folsyre eller folat er navne på det B-vitamin der naturligt findes i mad. Folinsyre er den syntetiske form der findes i kosttilskud.

Folsyre er nødvendigt for cellemetabolismen og til dannelse af røde blodlegemer. Mangel på vitaminet forårsager anæmi, altså blodmangel.

Folsyre er et B-vitamin, som vi normalt får gennem det vi spiser. Der findes især meget folsyre i grøntsager, frugter, fuldkorn og linser, kikærter og bønner.

Hvorfor har du brug for ekstra folsyre før og under graviditeten?

Folsyre er nødvendig for, at celledeling i kroppen fungerer normalt og bidrager til vævsvækst hos gravide kvinder, og derfor har kroppen brug for ekstra folsyre i forbindelse med graviditet.

Folsyre er nødvendig for, at fosteret udvikler sig normalt under graviditet. Hvis du har lave niveauer af folat i blodet, når du bliver gravid, har du en øget risiko for at få børn med rygmarv.

Fosterets neurale rør, der senere vokser til at blive barnets centrale nervesystem, hjerne og rygmarv, lukkes 22 til 29 dage efter undfangelsen. Hvis den gravide mangler folsyre, kan der være komplikationer, når det føtale neuralrør lukkes, hvilket kan føre til spontanabort. Derfor er det vigtigt at hjælpe kroppen ved at tage folinsyretilsætningsstoffer inden graviditet, eller så snart graviditet opdages.

Jeg tager allerede en multivitamin-tablet, der indeholder folsyre. Bør jeg stadig tage folinsyretilskud?

Nej, normalt ikke. Kosttilskud bør aldrig overdoseres. Men da vi alle er forskellige, kan nogle kvinder muligvis bruge mere end andre, så hvis du er usikker, skal du spørge din jordemoder eller læge om råd.

Får du nok folat hvis du spiser en masse frugt og grønt?

Hvis du spiser meget folatrige fødevarer, for eksempel hvis du er vegetarisk eller vegansk og spiser store mængder bælgfrugter, får du muligvis nok folat gennem maden. Derefter er der ikke behov for ekstra tilskud af folsyre.

Hvor meget folsyre skal du tage?

Det anbefalede daglige indtag (RDI) er beskrevet på pakningen. Din jordemoder eller læge har muligvis ordineret en ekstra dosis – følg i så fald anbefalingen.

Sundhedsstyrelsen anbefaler et folsyretilskud på 400 mikrogram (μg) fra ca. 3 mdr. før og til du er 3 måneder henne i graviditeten da dette nedsætter risikoen for at føde et barn med medfødte misdannelser af hjerne og rygmarv (neuralrørsdefekter). Flere studier tyder på, at risikoen kan nedsættes, med op til 40 %.

Kosttilskud og vitaminer til dig, der planlægger graviditet

Hvis du går med et brændende ønske og at blive gravid, kan det være en fordel at forberede kroppen så godt som muligt på den fysiske belastning det er at bære på et barn i 9 mdr. Gravitamin er et anbefalelsesværdigt kosttilskud, der er tilpasset din graviditet og sammensat på baggrund af sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Hej, har du brug for hjælp?
Vi sidder klar til at hjælpe dig!
Ring eller skriv på:

Tlf. 70 200 128
info @ billige-teste.dk

Mandag-fredag
09.00 – 16.00

Her kan du betale sikkert med

Få en gratis e-bog “Guide til graviditet” når du tilmelder dig vores nyhedsbrev!

Du får guiden når du tilmelder dig vores nyhedsbrev om fertilitet og gode råd til graviditet.

* E-bogen er skrevet i samarbejde med fertilitetsklinikken TFP Stork Fertility. Din e-mail udleveres ikke til 3. part og du kan afmelde dig med et enkelt klik