menu

Hurtig levering
indenfor 1-2 hverdage

E-mærket
Godkendt af E-handelsfonden

Gratis fragt
over 149 kr.

Videoguide – Sådan tager du en ægløsningtest

Instruktionsvideo: Babyplan Ægløsningstest Strimmel

Instruktionsvideoen til Babyplan ægløsningstest strimmel viser, hvordan du nemt og hurtigt kan finde ud af, om du har ægløsning og dermed er fertil. Se videoen herunder.

Se også brugsanvisningen her:

Instruktionsvideo: Babyplan Ægløsningtest Stav

Se instruktionsvideoen til Babyplan ægløsningstest stav og få en hurtig guide til, hvordan du korrekt bruger ægløsningstesten til at fastlægge, hvornår du kan blive gravid.

Se også brugsanvisningen her:

Download Babyplan ægløsningstest stav

Sådan udføres ægløsningstesten

Kvinde udfører en ægløsningstest

Her kan du læse hvordan en ægløsningstest udføres korrekt. Den eneste forskel der er mellem en strimmel og stav test er, at du også kan tisse direkte på stav testen, og dermed ikke behøver at opsamle en urinprøve først. Med en strimmeltest skal du opsamle en urinprøve først.

Hvornår skal testen tages?

Enhver urinprøve kan bruges til ægløsning testning.

Hvordan skal testen tages?

Urin prøver kan indsamles i et rent og tørt plastik- eller glas bæger.

Åben foliepakningen med testen

1) Åbn foliepakningen med testen og tag testen ud. Foliepakningen åbnes nemmest dér hvor der er et lille hak på siden. Testen og urinen skal være omkring stuetemperatur (10°C-30°C).

Dyp testen i urin i 10 sekunder

2) Peg den absorberende del af testen nedad. Enten dyp testen ned i urinen (ved strimmel og stav test), eller tag hætten af stav testen og sæt den absorberende del af testen ind i urinstrålen i mindst 10 sekunder (kun ved stav test).

Urinen må ikke overstige MAX (maksimum) linjen på testen, da testen ellers kan være misvisende.

Aflæsning af resultaterne

Aflæs resultatet inden for 5 minutter. (Aflæs ikke resultatet efter mere end 5 minutter.)

Ægløsningstest strimmel resultater

Ægløsningstest strimmel resultater

Ægløsningstest stav resultater

Ægløsningstest stav resultater

Positiv (LH Stigning): 

Positiv ægløsningstest

Hvis to farvede streger er synlige og test stregen er lige så kraftig eller kraftigere end kontrol stregen, så vil du sandsynligvis få ægløsning i løbet af de næste 24-48 timer. 

Ønsker du at blive gravid er der størst chance for befrugtning inden for 24 til 48 timer efter testens udførelse. 

Negativ (Ingen stigning i LH): 

Negativ ægløsningstest resultat

Kun en farvet kontrolstreg kan ses eller teststregen kommer til syne, men er lysere/svagere end kontrolstregen. Dette betyder, der ikke er nogen stigning  i LH hormonet.

Ugyldig: 

Ugyldigt ægløsningstest resultat

Ingen streger er synlige eller kun teststregen er synlig. Prøv igen med en ny test. Hvis denne test også fejler,så kontakt forhandleren af produktet og oplys testens LOT nr., som er trykt på foliepakningen.

Hvordan virker ægløsningstesten?

Mængden af LH (Luteiniserende hormon) som forefindes i kvindens urin, vil som regel stige kraftigt midt i kvindens cyklus. Stigningen i LH forårsager ægløsningen som finder sted når kvindens æg løsnes fra hendes æggestokke. WHO’s eksperter udtaler, at LH tests er en pålidelig måde at bestemme sin ægløsning på. Ægløsning vil finde sted 24-48 timer efter en positiv test.

Når LH i prøven når testzone regionen på membranen dannes der en farvet linje. Hvis den farvede linje ikke dannes, tyder det på et negativt resultat. Som en kontrol procedure vil der dannes en farvet linje ved kontrolzone regionen hvis testen er udført korrekt. Test strippen registrerer ægløsning med en høj grad af sikkerhed.

Testen kan være et værdifuldt værktøj til at hjælpe med at blive gravid, da den bestemmer den periode i kvindens cyklus, hvor ægget og sædcellerne har de bedste betingelser. Tidspunktet for ægløsning kan være varierende pga. omstændigheder, følelser eller andre omstændigheder i dit liv. Du kan ikke automatisk gå ud fra at ægløsning altid finder sted på samme tidspunkt efter menstruation. Derfor bør du teste ved hver cyklus.

Læs også denne guide til ægløsningstest på Babyplan.dk

 

Hej, har du brug for hjælp?
Vi sidder klar til at hjælpe dig!
Ring eller skriv på:

Tlf. 70 200 128
info @ billige-teste.dk

Mandag-fredag
09.00 – 16.00

Her kan du betale sikkert med

Få en gratis e-bog “Guide til graviditet” når du tilmelder dig vores nyhedsbrev!

Du får guiden når du tilmelder dig vores nyhedsbrev om fertilitet og gode råd til graviditet.

* E-bogen er skrevet i samarbejde med fertilitetsklinikken TFP Stork Fertility. Din e-mail udleveres ikke til 3. part og du kan afmelde dig med et enkelt klik