menu
Artikler om fertilitet | Gode råd til at opnå graviditet

Negativ graviditetstest

En negativ graviditetstest angiver, at du ikke er blevet gravid. Vi fører et stort udvalg af graviditetstests, der giver næsten 100 % sikkerhed for et rigtigt resultat. Testen måler på indholdet af graviditetshormonet HCG, og oftest kan du efter et minut se om testen er negativ eller positiv. I denne artikel kan du blive klogere på negative graviditetstest, udebleven menstruation og falsk negativ på en graviditetstest.

Derfor skal du have en graviditetstest liggende

En graviditetstest er altid god at have på lager for en sikkerheds skyld, lige meget om du ønsker at blive gravid eller ej. Du finder her på siden et stort udvalg af billige tests i høj kvalitet med lang holdbarhed. Du kan få en graviditetstest som strimmel eller stav. Begge metoder gør det nemt og hurtigt for dig at teste selv derhjemme.

En positiv graviditetstest betyder med over 99% sikkerhed, at du er gravid, men du skal altid tage til lægen og få det bekræftet. En negativ graviditetstest kan derimod godt være falsk negativ, hvis testen er taget for tidligt. Læs hvorfor længere nede i artiklen.

Sådan aflæser du forskellige typer af graviditetstest

En strimmel test stikkes ned i et bæger med urin, og resultatet vises kort efter. En stav test er lidt mere hygiejnisk da du ikke behøver tisse i en kop, men kan tisse direkte på staven. Begge former for graviditetstest er nemme og hurtige at aflæse. Du kan foretage testen hjemme hos dig selv på alle tider af døgnet. Hvis der kun kommer én streg frem, efter du har ventet den angivne periode, er det en negativ graviditetstest.

Der følger udførlig brugsanvisning med alle vores produkter, som bør følges nøje. Billige-teste.dk fører kun kvalitetstests, der har enten en følsomhed på 10mIU/mL eller 25mIU/mL. Disse er  blandt de mest følsomme tests, der findes og er derfor nogle af de bedste graviditetstest på markedet.

Hvordan kan jeg se på en graviditetstest, at den er negativ?

De mest typiske visninger vil være en af de tre billeder vist nedenunder. En vandret eller en lodret streg, eller teksten IKKE GRAVID. Mere end én streg betyder, at du er gravid.

Hvor sikker er en negativ graviditetstest?

Du kan være over 99% sikker på, at du ikke er gravid, men mindre du har taget graviditetstesten for tidligt. I så fald skal du vente med at tage en ny graviditetstest, indtil du har overskredet den dag, hvor din menstruation burde være kommet.

Negativ graviditetstest

En graviditetstest fungerer ved at reagere på hormonet HCG, som dannes i kroppen, når du er blevet gravid. De første uger stiger HCG kraftigt, men det er delvist individuelt, hvor hurtigt HCG når et niveau, hvor en test kan måle det. Får du en negativ graviditetstest, betyder det, at testen ikke har fundet HCG i din urin. Typisk fordi du ikke er i gravid. Men i nogle tilfælde fordi, du har taget testen for tidligt, og dit HCG-niveau endnu ikke er højt nok til at blive registreret. Tester du tidligt, er det bedst at tage en test om morgenen, for her er dit urin mere koncentreret.

Udebleven menstruation, trods negativ test?

Hvis din menstruation er udeblevet og den graviditetstest du har taget er negativ, kan det være for tidligt at opspore HCG hormoner. Det kan også være, din menstruation er forsinket – og det kan den være af mange grunde; stress, søvnmangel, p-piller osv. Hvis din manglende menstruation skyldes graviditet, vil din krop altid begynde at producere HCG, så en graviditetstest viser positivt resultat. Vent et par dage og prøv igen, hvis du har taget en negativ graviditetstest, men du stadig mistænker, at du er gravid. Hvis den anden graviditetstest du tager også er negativ, og din menstruation fortsat udebliver, bør du kontakte din læge.

Kan graviditetstests vise falsk negativ?

Det sker nogle gange at du kan få en falsk negativ graviditetstest. I så fald, er det fordi du har taget testen for tidligt og din krop ikke har udviklet nok HCG hormon til, at graviditetstesten kan opfange det. Ellers kan det være fordi, din test er for gammel eller du ikke har opbevaret den korrekt. Husk at læse om, hvordan du bruger og opbevarer graviditetstest i vores brugsanvisninger.

I sjældne tilfælde kan det ske, at du er gravid uden for livmoderen, og derfor vil produktionen af HCG være forsinket. Hvis du føler dig utilpas og din menstruation er udeblevet, anbefaler vi, at du opsøger en læge.

Usikker på en negativ graviditetstest?

Hvis du er i tvivl, om du har en negativ graviditetstest, kan du altid kontakte vores kundeservice på +45 70 20 01 28 på hverdage mellem 9 og 15. Du kan også skrive til os på info@billige-teste.dk

Relaterede artikler

For nogle kvinder er det intet problem at blive gravid, men for andre er det knapt så let. Det afhænger ikke kun af parrets fertilitet men også af timing. Det kræver nemlig en god timing at blive gravid, for en graviditet vil ikke være mulig medmindre parret har samleje omkring...

Læs mere

Gravide har brug for lidt ekstra vitaminer og mineraler for at både mor og barn får den mængde de behøver under hele graviditeten. Naturen er indrettet på den måde under en graviditet at barnet der vokser i maven bliver prioriteret højest, så hvis man ikke sikrer sig at kroppen er...

Læs mere

Fertilitetsbehandling er mere brugt nu end nogensinde før, og hvert år bliver ca. 10% af alle babyer født efter dets forældre har modtaget en eller anden form for fertilitetsbehandling. Dette tal er stigende og viser en klar tendens om problemer i forhold til danske mænd og kvinders generelle fertilitet, og...

Læs mere

Den typiske ægløsningscyklus er på omkring 28 dage – og alt mellem 20-35 dage er indenfor gennemsnittet. Mange vil gerne kende tidspunktet for deres ægløsning, da det er 2-3 dage lige omkring ægløsning, du har størst chance for at blive gravid. Du kan læse her, hvad der sker i kvindens...

Læs mere

Tilbage til alle artikler