menu
HomeArtikler om fertilitetClearblue ægløsningstest – dobbelt hormonindikator

Clearblue ægløsningstest – dobbelt hormonindikator

Efter de digitale ægløsningstest blev udviklet og kom på markedet har Clearblue videreudviklet produktet yderligere, for nogle kvinder har en meget hurtig stigning i hormonet LH (det luteiniserende hormon)

Det er dette hormon som ægløsningsteste måler niveauet på og ud fra det afgør om ægløsningstidspunktet forekommer indenfor de næste ca. 24-37 timer eller ej.

Det betyder at hvis du er en af de kvinder som har denne “udfordring” så har du sikkert oplevet at du –

  1. enten ikke finder ægløsningstidspunktet og dermed får en positiv ægløsningstest i løbet af din cyklus.
  2. at du skal bruge mange flere ægløsningsteste i løbet af din cyklus og måske endda teste indtil flere gange hver dag for bare at være nogenlunde silkker på at du faktisk får en positiv ægløsnigstest i den pågældende cyklus.

Der er flere hormoner med i spillet

Men Clearblue har måske fundet en løsning til disse kvinder, for hormonet LH er ikke det eneste hormon som stiger og falder i cyklus.

Det kvindelige kønshormon østrogen har også en vigtig rolle i forhold til at din krop forbereder sig på ægløsning og den kommende graviditet. Og det Clearblue har fundet ud af er at udvikle en digital ægløsningstest som måler både stigning i LH og stigning i østrogen, og ved at analysere hvordan de to hormoner er på den pågældende dag i din cyklus. Clearblue Digital Ægløsningstest med dobbelt hormonindikator

Produktet hedder digital ægløsningstest med dobbelt hormonindikator – et langt men meget sigende navn til ægløsningstestene.

Det betyder paktisk taget at du nu allerede tidligere end før – end hvis du bruger en alm. ægløsningstest – kan få svar på om du har mulighed for at kunne blive gravid den pågældende dag du tester.

Det er nemlig så smart at kønshormonet østrogen stiger allerede INDEN hormonet LH gør – hvilket giver dig information om at du indenfor de næste ca. 5 dage formentlig får din ægløsning.

Med de almindelige ægløsningsteste som kun måler stigningen i hormonet LH får du max. 2 dage til at forberede dig på at ægløsningen er på vej.

Men da det kvindelige kønshormon allerede stiger inden LH stiger får du altså endnu mere vigtig information og får op til hele 4 frugtbare dage til evt. “forberedelser”.

Også en super test for dig som er nødt til at planlægge

Mange kvinder som står med en positiv ægløsningstest ærger sig ekstremt meget for lige netop i den periode er deres partner ikke hjemme, og ingen sædceller = ingen graviditet.

Så kan det hjælpe nok så meget at ægløsningen sker og at de bruger penge på ægløsningsteste.

Men ved at bruge Clearblues digitale ægløsningstest med dobbelt hormonindikator kan en del af disse kvinder nu få flere dage hvor de kan planlægge at være sammen med deres partner og dermed opnå en god mulighed for at blive gravid.

Denne ægløsningstest finder nemlig oftest helt op til 2 dage ekstra – end de almindelige ægløsningeste – hvor kvinden har en chance for at blive gravid hvis hun har samleje.

Men nu hvor emnet er omkring din partner, så kan det være en overvejelse værd at I ikke udelukkende fokuserer på hvornår din ægløsning sker, for udfordringen med at du bliver gravid kan også ligge hos din partner – i forhold til hans sædkvalitet.

Du kan jo overveje at tage en snak med ham omkring at han selv også sin sædkvalitet derhjemme med en sædkvalitstest.

Testen kan bruges til mange formål

Der er selvfølgelig også rigtig mange andre kvinder end blot dem med en partner som ikke er til stede omkring ægløsning som vil kunne få glæde af testen.

Har du f.eks. smerter i underlivet omkring ægløsningstidspunktet eller får andre symptomer som kan være ubehagelige at gå rundt med på f.eks. jobbet. Så er det nemmere for dig at planlægge at du så ikke arbejder den dag – og får lidt flere dage til at forberede din chef på dit fravær.

Testen kan måske være en ekstra bonus oveni det at du finder dit ægløsningstidspunkt. Du ved sikkert allerede selv din egen årsag til at bruge denne fantastiske inovative og forudseende ægløsningstest i din næste cyklus.

Nem, sikker og hurtig at bruge

Som alle ægløsningsteste fra Clearblue er testen udformet som en stav, den er sikker at bruge og meget nem – du vælger selv om du vil opsamle urinen i et rent bæger og udføre testen efter du har været på toilettet eller om du vil tisse direkte på testens sugende del.

Testen er en såkaldt digital ægløsningstest og er derfor udstyret med et display hvor du nemt og tydeligt kan aflæse resultat af dagens test.

Der medfølger en god og forklarende brugsanvisning sammen med produktet så du ved hvordan du bruger den og hvornår du skal starte med at teste.

Har du en uregelmæssig cyklus kan du finde “opskriften” på hvordan du finder ud af hvilken dag i din cyklus du skal teste ved at læse vores generelle artikel om digitale ægløsningsteste.

Hver pakke du køber af disse ægløsningsteste indeholder hele 10 teste så du er sikker på at have til hele din cyklus og dermed opnår du en større sandsynlighed for at finde de dage hvor du bør have samleje.

Vi fandt denne her video – desværre kun på engelsk – så du kan se hvor nem testen er at bruge og efterfølgende aflæse.

Sådan aflæser du resultatet

Det er ekstra nemt at aflæse resultatet af denne ægløsningstest fordi den er udstyret med et display hvor et symbol bliver vist hver gang du tester.

En tom ring = (meget) lille chance for at blive gravid

Når du tester i starten af din cyklus vil du med stor sandsynlighed få et symbol der ligner en tom ring – det betyder at du – hvis du har samleje – kun har en meget lille chance for at blive gravid den dag.

En smiley der blinker = God chance for at blive gravid.

Når du tester en dag og ser dette symbol – blinkende smiley – betyder det at testen har opdaget at hormonet østrogen er steget og det er på disse dage at du kan opnå en graviditet hvis du har samleje.

Det er de her dage som de alm. ægløsningsteste ikke opdager fordi de kun undersøger niveauet af LH , og som giver dig nogle ekstra chancer for at blive gravid i denne cyklus.

En smiley der vises konstant på displayet

Når du ser en smiley som vises på displayet hele tiden og som IKKE blinker, så ved du at du nu er på dit højeste fertilitetsniveau i din cyklus – og det er nu at du skal være sammen med din partner hvis I ønsker at blive gravide.

Er det her en ægløsningstest for dig?

Det kan være svært at vide præcis hvilken ægløsningstest som passer til lige netop de behov du har

Du kan altid gå ind og kikke på de forskellige ægløsningsteste vi har i vores shop og så ud fra dine krav og behov vælge den rigtige at bruge næste cyklus du skal finde ægløsningen.

Kilder:

Download brugsanvisningen Clearblue Ægløsningstest Advanced Digital

Download brugsanvisningen Clearblue Digital Ægløsningstest

Mest læste artikler

Hvilke gravdiitetstegn kommer tidligt i graviditeten, og hvilke gravdiitetstegn kommer først og er de mest almindelige. Vi giver dig svarene på dine spørgsmål.

Læs mere

Der er mange forskellige holdninger når det gælder brugen af graviditetstest, og hvor tidligt man bør tage en efter ægløsningen er sket.

Læs mere

Er det muligt at graviditetstesten er positiv, når der er gået op til en uge siden ægløsningen? Selvom det er meget sjældent, kan det faktisk forekomme.

Læs mere

Lær symptomerne på ægløsning at kende og bliv hurtigere gravid - Vi giver dig en oversigt over de tegn på ægløsning du skal være opmærksom på her.

Læs mere