menu
HomeArtikler om fertilitetNyt om folinsyre – studie viser at folinsyre minimerer risikoen for autism

Nyt om folinsyre – studie viser at folinsyre minimerer risikoen for autism

I følge TT 2013-02-18 så tyder et ny norsk studie på at folinsyre ikke kun minimerer risikoen for at barnet fødes med neuralrørsdefekter som f.eks. rygmargbrok, men også at folinsyre dramatisk minimerer risikoen for autisme.

I studiet, hvor 85000 børn deltog, blev også mødrenes kostvaner registreret, både før og efter graviditeten.

Forskerne kunne se at risikoen for autisme blev mindsket med 40 % hvis moren spiste folinsyre i mindst fire uger før, samt otte uger efter graviditetens start, sammenlignet med hvis hun ikke spiste folsyre.

I tidligere studier har man også vist at folsyre påvirker barnets sprogudvikling på en positiv måde.

I Sverige får alle kvinder, som er i en frugtbar alder og som planlægger graviditet, eller som er gravide, en anbefaling om at indtage 400 mikrogram folsyre til og med sin 12. graviditetsuge, for at minimere risikoen for at barnet f.eks. fødes med rygmargbrok.

Hos Billige-teste.dk kan du på en hurtig og nem måde bestille din folinsyre over nettet – Og hvis du f.eks. bestiller Babyplan folsyre, så er æsken så tynd, at den kan leveres direkte i din postkasse!

Læs hele artiklen om folinsyre her

Mest læste artikler

Hvilke gravdiitetstegn kommer tidligt i graviditeten, og hvilke gravdiitetstegn kommer først og er de mest almindelige. Vi giver dig svarene på dine spørgsmål.

Læs mere

Der er mange forskellige holdninger når det gælder brugen af graviditetstest, og hvor tidligt man bør tage en efter ægløsningen er sket.

Læs mere

Mange kvinder oplever blødning under graviditet, og det er naturligt at blive bekymret. Læs mere om, hvad blødningen kan skyldes.

Læs mere

Er det muligt at graviditetstesten er positiv, når der er gået op til en uge siden ægløsningen? Selvom det er meget sjældent, kan det faktisk forekomme.

Læs mere