menu
Artikler om fertilitet | Nyheder om fertilitet

Nyt om folinsyre – studie viser at folinsyre minimerer risikoen for autism

I følge TT 2013-02-18 så tyder et ny norsk studie på at folinsyre ikke kun minimerer risikoen for at barnet fødes med neuralrørsdefekter som f.eks. rygmargbrok, men også at folinsyre dramatisk minimerer risikoen for autisme.

I studiet, hvor 85000 børn deltog, blev også mødrenes kostvaner registreret, både før og efter graviditeten.

Forskerne kunne se at risikoen for autisme blev mindsket med 40 % hvis moren spiste folinsyre i mindst fire uger før, samt otte uger efter graviditetens start, sammenlignet med hvis hun ikke spiste folsyre.

I tidligere studier har man også vist at folsyre påvirker barnets sprogudvikling på en positiv måde.

I Sverige får alle kvinder, som er i en frugtbar alder og som planlægger graviditet, eller som er gravide, en anbefaling om at indtage 400 mikrogram folsyre til og med sin 12. graviditetsuge, for at minimere risikoen for at barnet f.eks. fødes med rygmargbrok.

Hos Billige-teste.dk kan du på en hurtig og nem måde bestille dine kosttilskud over nettet – Og hvis du f.eks. bestiller Babyplan folsyre, så er æsken så tynd, at den kan leveres direkte i din postkasse!

Læs hele artiklen om folinsyre her

Relaterede artikler

I Danmark udskyder flere og flere graviditeten til fordel for uddannelse, karriere og friheden til at rejse og nyde deres ungdom. Dette har medført, at alderen for førstegangsfødende er øget markant de sidste 60 år, hvilket har ledt til en drastisk forøgelse af fertilitetsproblemer samt et fortsat fald i den danske fødselsrate.

Læs mere

Selen har vist sig at kunne forbedre mænds sædkvalitet og påvirker også kvinders fertilitet. Derudover har både mor og barn brug for selen under graviditeten.

Læs mere

Danmark oplever i disse tider et stadigt voksende problem med fertiliteten. Ifølge Sundhedsstyrelsen skønnes det, at 12-15 % af befolkningen i løbet af et liv har problemer med at blive gravide på naturlig vis inden for ét år.

Læs mere

Mange kvinder bruger hvert år såkaldt nødprævention når de står overfor en uønsket graviditet. De fleste bruger de såkaldte fortrydelsespiller som man kan købe som håndkøbsmedicin uden at skulle have en recept. Fortrydelsespiller og deres virkning En fortrydelsespille indeholder ingredienser som er beregnet til at hæmme ægløsningen eller implantation af ægget. De virker på den […]

Læs mere

Tilbage til alle artikler