menu
HomeArtikler om fertilitetMænd, alkohol og deres sædkvalitet

Mænd, alkohol og deres sædkvalitet

Mand –  hold din sæd sund – og tænk dig om før du tager den extra genstand!

På Dr.dk kan man 16/10 læse om en undersøgelse gennemført på 1.221 mænd i alderen 18 til 28 mht. deres drikkevaner i forhold til deres sædkvalitet.

Resultatet viste, at alkohol alvorligt kan skade sædkvaliteten. Den negative effekt kunne ses allerede ved fem genstande per uge, og undersøgelsen viste også, at jo mere en mand drak, desto dårligere var hans sædkvalitet.

Det var ikke unormalt blandt de mænd som deltog, at indtage 25 genstande om ugen – noget som forringer sædkvalitetet med hele 25 %, siger professor Tina Kold Jensen som har udført undersøgelsen, og det mener hun, er et alvorligt problem.

Det langsiktete effekt af et sådant alkoholintag blev ikke vist i undersøgelsen, og man kunne heller ikke sige, om sædkvaliteten bliver bedre, hvis man holder op med at drikke.

Men hvis du er mand, og du gerne vil have børn, så vil du måske tænke dig om en ekstra gang før du skænker næste genstand op.

Læs mere, og køb sædkvalitetstest her.

Kilde:

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2014/10/16/140726.htm

Videnskablig artikel

Mest læste artikler

Hvilke gravdiitetstegn kommer tidligt i graviditeten, og hvilke gravdiitetstegn kommer først og er de mest almindelige. Vi giver dig svarene på dine spørgsmål.

Læs mere

Der er mange forskellige holdninger når det gælder brugen af graviditetstest, og hvor tidligt man bør tage en efter ægløsningen er sket.

Læs mere

Mange kvinder oplever blødning under graviditet, og det er naturligt at blive bekymret. Læs mere om, hvad blødningen kan skyldes.

Læs mere

Er det muligt at graviditetstesten er positiv, når der er gået op til en uge siden ægløsningen? Selvom det er meget sjældent, kan det faktisk forekomme.

Læs mere