menu
Artikler om fertilitet | Nyheder om fertilitet

Mænd, alkohol og deres sædkvalitet

Mand –  hold din sæd sund – og tænk dig om før du tager den extra genstand!

På Dr.dk kan man 16/10 læse om en undersøgelse gennemført på 1.221 mænd i alderen 18 til 28 mht. deres drikkevaner i forhold til deres sædkvalitet.

Resultatet viste, at alkohol alvorligt kan skade sædkvaliteten. Den negative effekt kunne ses allerede ved fem genstande per uge, og undersøgelsen viste også, at jo mere en mand drak, desto dårligere var hans sædkvalitet.

Det var ikke unormalt blandt de mænd som deltog, at indtage 25 genstande om ugen – noget som forringer sædkvalitetet med hele 25 %, siger professor Tina Kold Jensen som har udført undersøgelsen, og det mener hun, er et alvorligt problem.

Det langsiktete effekt af et sådant alkoholintag blev ikke vist i undersøgelsen, og man kunne heller ikke sige, om sædkvaliteten bliver bedre, hvis man holder op med at drikke.

Men hvis du er mand, og du gerne vil have børn, så vil du måske tænke dig om en ekstra gang før du skænker næste genstand op.

Læs mere, og køb sædkvalitetstest her.

Kilde:

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2014/10/16/140726.htm

Videnskablig artikel

Relaterede artikler

I Danmark udskyder flere og flere graviditeten til fordel for uddannelse, karriere og friheden til at rejse og nyde deres ungdom. Dette har medført, at alderen for førstegangsfødende er øget markant de sidste 60 år, hvilket har ledt til en drastisk forøgelse af fertilitetsproblemer samt et fortsat fald i den danske fødselsrate.

Læs mere

Mange kvinder bruger hvert år såkaldt nødprævention når de står overfor en uønsket graviditet. De fleste bruger de såkaldte fortrydelsespiller som man kan købe som håndkøbsmedicin uden at skulle have en recept. Fortrydelsespiller og deres virkning En fortrydelsespille indeholder ingredienser som er beregnet til at hæmme ægløsningen eller implantation af ægget. De virker på den […]

Læs mere

Danmark oplever i disse tider et stadigt voksende problem med fertiliteten. Ifølge Sundhedsstyrelsen skønnes det, at 12-15 % af befolkningen i løbet af et liv har problemer med at blive gravide på naturlig vis inden for ét år.

Læs mere

Hvor sikre er sikre perioder, og kan jeg have ubeskyttet sex, når jeg har mens? Læs mere om chancen for at blive gravid under menstruation her.

Læs mere

Tilbage til alle artikler