menu
Artikler om fertilitet | Produktartikler

Alt om glidecreme og graviditet

Glidecreme er et redskab som mange personer bruger i hverdagen men som kun få snakker om højlydt.

Glidecreme bliver ofte forbundet med en handling der har med sex at gøre, men sandheden er at der findes mange forskellige slags glidecreme alt efter hvilke behov man har.

Forskellige slags glidecreme du kan købe

Som fortalt kan man købe mange forskellige glidecremer, både på apoteket, på internettet og i detailhandlen. Internettet er ofte det sted hvor du kan finde det største udbud af forskellige produkter indenfor kategorien, uanset hvilken situation du skal bruge det til.

Her er kan du se de forskellige typer:

  • Vandbaseret glidecreme
  • Silikonebaseret glidecreme
  • Sæddræbende glidecreme
  • Oliebaseret glidecreme
  • Glidecreme med smag
  • Glidecreme når man gerne vil være gravid

Køb glidecreme her

Hvad er glidecreme?

Glidecreme er et smøremiddel som kan bruges til at tilføje yderligere fugt til kroppen, f.eks. under samleje, ved onani eller hvis kvindens skede ikke danner nok fugt selv. Det er med til at reducere friktion i forbindelse med. Det kan også øge chancen for graviditet, hvis man vælger den ikke-sæd-dræbende udgave.

Hvorfor bruger man glidecreme?

Hvis man ikke har nok fugtighed i skeden kan samleje for en kvinde blive ubehagelig eller endda smertefuld. Ved at tilføje glidecreme i skeden inden samlejet vil fugtigheden øges og det vil blive lettere at gennemføre- og have samleje.

Samtidig mindsker det risikoen for at få rifter og blive øm, samt at et kondom evt. Går i stykker under samlejet.

Mange – både kvinder og mænd – synes at et samleje hvor det bruges for at give mere nydelse generelt. Det samme gælder under onani eller hvis man ønsker at gennemføre et samleje uden forspil.

Hvis man ønsker at have analsex bliver glidecremen uundværlig hvis det skal blive en nydelse for begge parter.

Det kan også give en bedre livskvalitet for kvinder som f.eks. Er ramt af tilstanden tørre slimhinder.

Fordele ved at bruge vandbaseret glidecreme

En vandbaseret glidecreme reducerer chancen for at kondomet sprænger, gør det mere holdbart og elastisk.

Hvordan bruger man glidecreme?

Alt efter hvilken typ du vælger, kan du enten bruge den direkte fra en tube eller ved hjælp af en applikator som enten er fyldt når du køber den, eller som du selv kan fylde med den ønskede mængde.

Hvis det kommer direkte fra tuben kan du vælge at tage en smule ud i hånden og derefter smøre det på en eller flere af de ønskede områder som mandens kønsdele, kvindens kønsdele, eller på noget sexlegetøj inden brug.

Glidecreme når man gerne vil være gravid

Nogle glidecremer indeholder midler der dræber sædceller, så dem skal man holde sig langt fra hvis man gerne vil være gravid.

Men der er efterhånden mange andre glidecremer på markedet, og nogle af dem har den ekstra fordel at de beskytter sædcellerne, forbedrer sædcellerne bevægelighed og dermed bliver chancerne for at sædcellerne når frem til ægget som de kan befrugte betydeligt større.

Nogle af mærkerne indenfor genren fertilitetsfremmende glidemiddel er Pre-Fert, Pre-Seed og Conceive+ Plus.

Glidecreme kan bruges fra du stopper med præventionen til du får de første tegn på at du er blevet gravid.

Hvad med når man er gravid?

Sex kan være dejligt, også når man er gravid, men hormoner i graviditeten kan have deres påvirkning på kroppen på mange forskellige måder.

Et af områderne der rammes er slimhinderne, der både kan blive mere skrøbelige og nemmere bløder. Slimhinder findes også i skeden og i livmoderhalsen, derfor kan sexlivet gå hen og blive påvirket.

Babyplan fertilitetsgel

Babyplan fertilitetsgel skader ikke sædcellerne


Nogle gravide bliver mere tørre i skeden under graviditeten mens andre gravide oplever en øget mængde fugtighed.

Glidecreme kan bruges under hele graviditeten. Fra du får de første symptomer på graviditet, under hele graviditeten og efter fødslen hvis du ønsker det.

Når man skal vælge glidecreme og er gravid bør du være opmærksom på at købe en creme, som er vandbaseret, men ikke indeholder sæddræbende midler eller parfume og som ikke har hverken duft eller smag.

Køb en god tyk creme hvis du er tør i skeden, og en med en tyndere konsistens hvis du føler at skeden producerer mere fugtighed efter du er blevet gravid.

Hvad kan man erstatte det med?

Hvis man ikke ønsker at købe glidecreme kan man ofte finde velegnede oliebaserede cremer der har samme funktion i sit eget køkken eller badeværelse. De fleste har et eller andet indenfor rækkevidde som kan bruges til formålet.

Eksempler på alternativer kan f.eks. være vaseline, forskellige former for madolier eller visse former for massageolie.

Afsluttende bemærkning 

Det er vigtigt at du husker på at glidecreme ofte bruges på de mest intime og følsomme områder af din krop. Overvej om den glidecreme du gerne vil bruge indeholder skadelige stoffer som parabener eller parfume som kan være allergifremkaldende.

Du kan vælge at købe økologisk glidecreme , hvis du vil sikre dig at cremen er fri for skadelige kemikalier der kan skade din krop.

Jo mere en cremen minder om miljøet hvor det skal bruges – som f.eks. kvindens skede hvor PH-værdien er en vigtig faktor – jo bedre er det.

Kilder:
Sexlinien.dk

 

Relaterede artikler

Køb dine ægløsningstest og graviditetstest på faktura hos Billlige-teste.dk, så kan du få dine teste hurtigt og betale for dem indenfor de næste 14 dage.

Læs mere

Det er vigtigt at du overvejer hvilket behov du har, når du skal finde den rigtige graviditetstest. Vi fortæller dig om de forskellige typer så du bedre kan vælge den graviditetstest der passer til dig.

Læs mere

Skal det være en strimmel, stav eller måske en digital graviditetstest, der skriver i displyet med tekst om du er gravid?

Læs mere

Efter de digitale ægløsningstest blev udviklet og kom på markedet har Clearblue videreudviklet produktet yderligere.

Læs mere

Tilbage til alle artikler