Senest opdateret, 10 september 2018

Tørre slimhinder og glidecreme - en god kombination

De fleste tager menneskets krop og dets mange daglige funktioner som en selvfølge, indtil man står med et problem hvor en eller flere af disse funktioner af en eller anden grund fejler.

dårlig sædkvalitet hos danske mænd

Det oplever kvinder over hele verden som har svært ved at producere nok fugt i underlivet, nærmere betegnet skeden, og hvor sexlivet pga. tørhed kommer til at lide under at det ikke vil glide.

Har kvinden tørre slimhinder kan hun f.eks. have svært ved at producere nok væske til at kunne gennemføre et samleje uden ubehag. Og det kan i den grad blive problematisk for kvindens følelses- og sexliv gennem hele livet.

Hvis hun altså ikke får hjælp.

De fleste tænker sikker, ej, det er da kun kvinder i overgangsalderen som oplever det problem, men jeg fortæller dig nu, det er kun halvdelen af kvinderne, som har problem med tørhed i skeden, der er gået i overgangsalderen.

Tidlig graviditetstest giver dig svar tidligere end normalt

Faktisk er det normalt flere gange i livet at opleve at man ikke producerer nok fugt i underlivet af sig selv og derved har tørre slimhinder, og at man behøver lidt ekstra hjælp udefra – f.eks. i form af en glidecreme når man har samleje.  

Hvorfor får man tørre slimhinder?

Der kan være mange årsager til at problemet med tørre slimhinder opstår, men kvindens hormoner er ofte den største syndebuk.

De fleste ved at kvindens hormoner kommer ud af balance når kvinden går i overgangsalderen og dermed ikke længere er i stand til at blive gravid. Men det er ikke kun pga. overgangsalderen!

En graviditet eller tiden efter en fødsel kan være årsag til at kvinden dagligt skal slås med kløe, brændende fornemmelser og at der kommer udfordringer i forhold til samlivet når samleje bliver sværere at gennemføre.

Og mange af disse kvinder lider desværre i stilhed, selv om statistikkerne viser at op mod hele 85% af kvinderne kan få afhjulpet deres symptomer på tørre slimhinder og få det bedre bl.a. ved hjælp af vandbaseret glidecreme  

Når samlejet bliver til ubehag i stedet for en nydelse

Kvinder med tørre slimhinder vil ofte spørge sig selv hvorfor de ikke længere synes at sex med partneren er så dejligt som tidligere. De kan begynde at tvivle på om de rent faktisk har lyst til sex og om det er derfor at skeden reagerer med minimal væske og tørhed.

er barnløshed den nye danske folkesygdom?

Det kan nærmest føles som om hele underlivet lukker sig desperat sammen og samleje knap kan gennemføres.

Og du skal som kvinde selvfølgelig være opmærksom på at det kan være manglen på lyst der er med til at forværre situationen, men det kan lige så godt være den anden vej rundt, at dine problemer med de tørre slimhinder indebærer at du får mindre og mindre lyst til samleje.

For mange parforhold er et velfungerende regelmæssigt sexliv en absolut nødvendighed, så sørg for at fortæl din partner hvordan du har det. Fortæl ham ærligt hvis du har lyst til at være sammen med ham og have dejlig sex som altid, men at du har svært ved at få det til at glide pga. underlivet protesterer.

At din partner ved at det ikke er manglende lyst til ham som person og mand, kan være medvirkende til en bedre forståelse for hvorfor du ikke længere er ”så villig” som tidligere når han lægger op til romantisk intim og seksuel samvær.

Tænk også over at der er så mange andre måder at være sammen seksuelt på, udover det at noget skal ind i din skede – selve penetrationen/samlejet - og nyde det dejlige nærvær der kan være når to mennesker er intime.

Og overvej så en tid ved din læge, så du kan finde ud af hvilken årsag der ligger bag problematikken.  

Tidlig graviditetstest giver dig svar tidligere end normalt

Hvad kan man selv gøre hvis man har tørre slimhinder?

Der er heldigvis meget hjælp af hente hvis du er havnet i den her onde cirkel, og en af løsningerne kan være at bruge en vandbaseret glidecreme. Glidecreme er ikke kun noget som skal associeres med sexlegetøj!

Vandbaseret glidecreme kan hjælpe mange kvinder der lider af tørre slimhinder til en forbedret livskvalitet, også i dagligdagen. Ved evt. købe en glidecreme til daglig brug og en du bruger til de intime stunder med dig selv og/eller sammen med din partner.

Det er vigtigt at det glidemiddel du vælger er uden parfume og skadelige stoffer som kan gøre problemet med tørhed værre end det allerede er, det kunne evt. være en vandbaseret glidecreme.

Der er dog desværre ikke så mange produkter at vælge imellem når det gælder en glidecreme som skal bruges dagligt. Men det vigtigste er heller ikke hvor mange produkter der er på markedet, bare der som minimum er én enkelt glidecreme som kan hjælpe dig.

Den bedste jeg kan anbefale til dig er YES som er den eneste – jeps du hørte rigtigt, den eneste certificerede vandbaseret glidecreme mod tørhed skeden som er godkendt til dette formål i hele i verden. Glidecremen fås i en størrelse på 25ml.  

Vandbaseret Glidecreme på mange måder – tube eller applikator

De fleste tænker på glidecreme som et produkt man køber på apoteket og hvor man kan vælge om det skal være vandbaseret eller oliebaseret.

Conceive Plus glidecreme

Men glidecreme fås ikke længere kun i tube, en del af produkterne kan også fås med såkaldte applikatorer, der enten allerede er fyldt med den passende mængde eller også har du selv mulighed for at fylde den med den mængde glidecreme du ønsker.

Hvis du ikke har stiftet bekendtskab med ordet applikator før nu, vil jeg lige kort forklare hvad det er og hvordan det fungerer.

Ifølge Gyldendals – Den store danske stammer ordet applikator fra latin af ordet, applicare, som betyder ”føje til”, ”anvende” – og eksemplet der er nævnt er taget fra sundhedsområdet, hvor en applikator f.eks. kan være et instrument til at anbringe et lægemiddel som f.eks. en stikpille i patientens krop.yes glidecreme

Men selv om ordet virker mærkeligt og jeg ikke hører det ofte brugt, så stifter kvinder bekendt skab med det mange gange i deres liv – f.eks. når de får deres menstruation og skal indføre en tampon i skeden.

Glidecreme kan altså også bruges på sådan en måde, ved at tage applikatoren fyldt med de ønskede ml. glidecreme, og indføre den i skeden. Nogle gange er applikatoren fyldt når du får den, og ligner i øvrigt en lille tube, og andre gange kan man selv vælge at fylde den.  

Når tørre slimhinder og ønsket om en baby er der samtidig

Hvis man som kvinde både lider af tørre slimhinder, og samtidig også ønsker at blive gravid bliver udfordringerne straks noget større – eller det har de hvert fald været i mange år før nogle firmaer endelig fik fokus på problematikken og udviklede en speciel type glidecreme.

Lidt fakta: Glidemidler indeholder ofte nogle bestanddele som slår sædceller ihjel, og hvis sådan en glidecreme bliver brugt under samleje, ja så kan vi vel godt logisk gå ud fra at sandsynligheden for at kvinden bliver gravid er noget mindre end uden glidecreme overhovedet.

Nogle kliniske undersøgelser der er lavet viser resultatet at selv glidecreme uden sæddræbende ingredienser former en slags barriere for sædcellerne som kan gøre det svært for dem at bevæge sig ordentligt og demed få mulighed for at kunne befrugte ægget.

Det er jo ikke så smart, når man brændende ønsker at få en baby.  

Glidecreme som øger chancen for at blive gravid

Flere firmaer har heldigvis taget udfordringen op og forsket i hvordan man kan udvikle et produkt som kan give kvinden øget fugtighed i skeden under samleje OG som hjælper sædcellerne med at nå deres mål. Og det bedste er at disse firmaer fandt en løsning på problemet.

pre-seed glidecreme

Flere glidemidler som er velegnede til kvinder som ønsker at blive gravide er kommet på markedet gennem de sidste 5 år. Et af de mere kendte mærker er Pre-Seed en vandbaseret glidecreme, mens mærket Conceive +Plus som også er vandbaseret først nu er nået til Danmark i 30 ml. og 70 ml. tuber.

Og med den store hjælp det her fertilitets glidecreme har givet verden over, så selv læger og fertilitetsklinikker anbefaler den til kvinder der ønsker graviditet OG at FDA i USA har godkendt den, så er den i den grad værd at nævne i den her artikel.

For glidemidlet løser ikke kun problemet for kvinder med tørre slimhinder så de bedre kan nyde at have sex med deres partner, den kan faktisk også hjælpe dem til at få deres ønske om en baby opfyldt.

Er du en af de kvinder som kan genkende dig selv og/eller har de her problematikker så tag et kik på produktet, jeg håber du også kan få hjælp til at nyde livet mere.  

Hvad kan man som kvinde gøre hvis man har tørre slimhinder?

Men tilbage til vores største udfordring – de tørre slimhinder. Ved du hvad du selv kan gøre for at mindske problemet for at det opstår eller måske bliver værre?

Først og fremmest er det vigtigt at du finder ud af årsagen til at dit underliv ikke producerer den fugt du ønsker, og jeg kan ikke understrege nok – har du tørre slimhinder kan du være en af de 85% af alle kvinder som faktisk kan få hjælp til at gøre noget ved det.

Men det kræver at du får fundet ud af hvorfor problemet er der, så overvej at ringe til lægen som i det mindste kan udelukke visse årsager som en svampeinfektion i kroppen eller lignende, som relativt hurtigt kan behandles.

Gode råd:

 • Når du vasker dig selv forneden, så brug aldrig sæbe direkte i skedeåbningen
 • Tager du brusebad så undgå at skylle med vand direkte op i skeden.
 • Brug kun badeolie i vandet når du tager karbad
 • Brug din sunde fornuft og lad være med at hoppe på de gamle husmoderråd som at skylle skeden med eddike.
 • Hvis du alligevel beslutter dig for at afprøve det eller noget lignende, så snak med din læge om det. Du har jo alle muligheder når du alligevel skal op til lægen og have fundet årsagen til symptomerne opstår i første omgang.
 • Sov uden trusser om natten, eller brug i det mindste trusser der er lavet af bomuld.
 • Undgå tamponer når du har din menstruation. De udtørrer samtidig skeden.
 • Vask dine trusser UDEN skyllemiddel og BRUG vaskemiddel der ikke er tilsat perfume.
 • Kom i gang med knibeøvelser, det kan øge blodcirkulationen i underlivet.

 

Jeg håber denne her artikel har hjulpet dig med at forstå at du ikke er alene om at have problemer med tørre slimhinder, men også at der er hjælp at hente for de fleste.

Tøv ikke med at kontakte lægen for at finde årsagen, der er ingen grund til at lide i stilhed, det gør ikke problemet og irritationerne mindre i hverdagen – tværtimod.

Skrevet af Birgit Larsen

profilbillede-birgit

Jeg har i mange år, personligt som professionelt, beskæftiget mig med emnerne fertilitet, graviditet og fødsel.

Først og fremmest fordi jeg selv er mor til 6 børn, heraf et hold tvillinger, men jeg er også den tidligere indehaver af websitet Min-Mave.dk som jeg arbejdede med i 11 år.

 

Kilder:
Sundhed.dk
Regionsjaelland.dk

 


Spar penge på januar måneds tilbud

Relaterade artiklar

Kan stress påvirke dine chancer for at blive gravid?

Hvis du har forsøgt at blive gravid i et stykke tid, uden at der er sket noget, kan det være svært at være helt afslappet. Vi samlet 5 øvelser til mindfullness, der kan få enhver til at slappe af. Tanken er blandt andet at, når vi er nærværende omkring vores tanker og adfærd, bliver vi mere rolige, mindre stressede. Læs mere

Hvordan kan man forbedre sædkvaliteten, hvis sæden er dårlig?

Danske mænd har dårligere sædkvalitet end mænd i andre lande.Vi giver svar på hvad man som mand selv kan gøre for at påvirke for at sædkvaliteten positivt. Læs mere

Hvad sker der i kvindens krop omkring ægløsning?

Her kan du læse hvad der sker i kvindens krop omkring ægløsning og hvilke tegn, der kan være på ægløsning. Læs mere

Bliv gravid hurtigere - tænk over din livsstil

Mange ting i din hverdag og din livsstil kan påvirke muligheden for at du kan blive gravid. I denne artikel kan du læse hvilke ting du skal være opmærksom på. Læs mere

Jeg er gravid, hvad nu?

Du står med en positiv graviditetstest i hånden, og nu går det op for dig, at du ikke aner hvad der skal ske. Vi svarer på de spørgsmål, der ofte melder sig hos nygravide – så du kan komme godt fra start. Læs mere

Hvad er folinsyre?

Hvorfor er folinsyre gavnligt ifm. graviditet? Hvad er dit daglige behov for folinsyre? Og hvilken mad indeholder folinsyre? Få svar på dette og meget mere i denne artikel om folinsyre. Læs mere

Hvornår kan man blive gravid?

Hvornår kan man blive gravid? Læs med her og bliv klogere på, hvornår du nemmest kan blive gravid og hvad du selv kan gøre for at blive gravid. Læs mere

Kan jeg have menstruation under graviditet?

Mange kvinder oplever blødning under graviditet, og det er naturligt at blive bekymret. Læs mere om, hvad blødningen kan skyldes. Læs mere

Spis dig gravid - 7 kostråd til bedre fertilitet

At blive gravid må være den største motivationsfaktor til at ændre dårlige kostvaner. Vi giver dig her 7 sunde kostråd, der kan forbedre din fertilitet og øge din chance for at opnå graviditet. Læs mere

Endometriose og fertilitet

Mange tusinde danske kvinder lider af endometriose med symptomer som nedsat fertilitet og underlivssmerter. Læs mere om sygdommen endometriose her. Læs mere

Hvornår har man ægløsning?

Tumler du med spørgsmålet; hvornår har jeg ægløsning og hvornår kan jeg blive gravid? Læs mere om din ægløsning og hvornår du er mest fertil. Læs mere

Dårlig sædkvalitet hos danske mænd

Dårlig sædkvalitet kan være afgørende for om I bliver gravide eller ej - Læs her hvordan I kan blive testet og hvad I kan gøre hvis sædkvaliteten er lav! Læs mere

Tegn på ægløsning - Kend disse symptomer på ægløsning

Lær symptomerne på ægløsning at kende og bliv hurtigere gravid - Vi giver dig en oversigt over de tegn på ægløsning du skal være opmærksom på her. Læs mere

3 helt almindelige spørgsmål om graviditet

Der opstår mange spørgsmål, når du prøver at blive gravid. Vi giver dig svar på 3 meget almindelige spørgsmål om graviditet lige her Læs mere

5 ting I kan overveje, hvis I prøver at blive gravide

I vil gerne have et barn, men hvad skal du egentlig tænke på? Vi samlet 5 råd til dig, der gerne vil være gravid – PLUS forklaringen på hvorfor! Læs mere

3 fakta du bør kende, når du forsøger at blive gravid

Ud over alder og dårlig sædkvalitet er der tre andre helt almindelige grunde til, at det kan være svært at blive gravid – læs hvilke i min artikel lige her Læs mere

Kan du mærke, når du har ægløsning?

Hvis du prøver på at blive gravid er en fordel at kende tidspunktet for din ægløsning. Få her 3 metoder der kan hjælpe med at påvise, hvornår du har ægløsning. Læs mere

Hvor lang tid går der, før jeg bliver gravid?

Hvor lang tid det tager dig at blive gravid afhænger af mange faktorer, og derfor kan spørgsmålet være svær at besvare. I artiklen kan du læse hvordan din krop fungerer og se statistikker over hvor lang tid det gennemsnitligt tager for en kvinde at blive gravid. Læs mere

Hvornår kan man tage en graviditetstest?

Der er mange forskellige holdninger når det gælder brugen af graviditetstest, og hvor tidligt man bør tage en efter ægløsningen er sket. Læs mere

Graviditetstegn - Kend de første tegn på graviditet og tag en test

Hvilke gravdiitetstegn kommer tidligt i graviditeten, og hvilke gravdiitetstegn kommer først og er de mest almindelige. Vi giver dig svarene på dine spørgsmål. Læs mere

Hvilke symptomer kan man få når man er gravid?

Gravide er ikke ens, men gravide oplever ofte nogle af de samme symptomer i graviditeten. Vi fortæller dig blandt andet hvornår de første symptomer kan dukke op Læs mere

Har du brug for hjælp?

info@billige-teste.dk

Man-Fre 9.00 - 12.00 | 12.30 - 15.00

70 200 128


Dine fordele

 • Vi udsender ordrer 6 dage om ugen!
 • Kvalitetsteste til gode priser
 • Hurtigt og diskret levering
 • Personlig kundeservice
 • Mulighed for fertilitetsrådgivning
 • 21 dages fuld returret – 90 dage for ægløsningstest og testsæt 
 • Testene er CE mærket og godkendt af FDA

 

Læs mere her


Ved køb for 60,00 kr.