menu
Artikler om fertilitet | Produktartikler

Guide: Hvilken graviditetstest skal du vælge?

Skal det være en strimmel, stav eller måske en digital graviditetstest, der skriver i displayet med tekst om du er gravid? Hvilke test er de bedste, mest sikre, billigst? Hvor køber man en graviditetstest?

Verdens første graviditetstest var en frø

I 1930’erne opdagede lægerne, at urin fra gravide kvinder fik den afrikanske sporefrø til at lægge tusindvis af æg. Det var faktisk datidens mest pålidelige graviditetstest. I dag behøver du ikke tisse på en frø for at få svar – til gengæld er udvalget af graviditetstests så stort, at det kan være svært at vide, hvilken test der er bedst.

Udvalg af graviditetstest

Hos Billige Teste finder du et stort udvalg af markedets bedste og mest populære graviditetstests.

Babyplan Tidlig Graviditetstest strimmel

Tidlig graviditetstest strip med streger

En graviditetstest med en meget høj sensitivitet (10mIU/ml), som gør at du kan få et positivt resultat helt op til 5 dage før forventet tidspunkt for menstruation. Du skal opsamle urinen i en lille kop inden graviditetstesten kan udføres. Herefter får du svar inden for 5 minutter.

 • Nøjagtighed på over 99%*
 • Hurtigt resultat – oftest efter blot 45 sek.
 • Ekstra høj følsomhed – 10mIU/mL

Bestil Babyplan Tidlig Graviditetstest strimmel her


Babyplan Tidlig Graviditetstest stav

Positiv tidlig graviditetstest stav

Denne graviditetstest er ekstra følsom (10mIU/ml) hvilket gør det muligt at få et positivt resultat tidligere end med andre graviditetstest. Testen er udformet som en stav, som du kan holde direkte i urinstrålen uden at du behøver at opsamlen urinen først.

 • Nøjagtighed på over 99%*
 • Hurtigt resultat – oftest efter blot 45 sek.
 • Ekstra høj følsomhed – 10mIU/mL

Bestil Babyplan Tidlig Graviditetstest stav her


Strimmel Graviditetstest

Positiv Babyplan graviditetstest strimmel med steger

En sikker og billig test, der oftest giver dig et resultat efter ca. 45 sekunder. Du skal opsamle din urin i et bæger, hvorefter en lille del af strimlen så dyppes ned i urinen. Husk altid at læse brugsvejledningen nøje for den enkelte test.

 • Nøjagtighed på over 99%*
 • Hurtigt resultat – oftest efter blot 45 sek.
 • Høj følsomhed – 25mIU/mL

Dette er den billigste type graviditetstest du kan købe.

Bestil Babyplan Graviditetstest strimmel her


Stav Graviditetstest

Positiv graviditetstest stav

En hygiejnisk test, der er nem og sikker at bruge. Du behøver ikke opsamle urin i et bæger først, men kan tisse direkte på staven. Praktisk hvis du ikke har adgang til et bæger, når du skal teste.

 • Nøjagtighed på over 99%*
 • Hurtigt resultat – oftest efter blot 45 sek.
 • Høj følsomhed – 25mIU/mL

Bestil Babyplan Graviditetstest stav her


Clearblue Graviditetstest

Clearblue graviditetstest

Clearblue har en høj følsomhed og kan give dig svar op til 4 dage før forventet menstruation. Du kan vælge at tisse direkte på staven eller opsamle urinen i et bæger, og efter ca. 2 minutter kan du ved at aflæse testen finde ud af om du er gravid.

Bestil Clearblue Graviditetstest her


Clearblue Digital Graviditetstest med ugeindikator

Clearblue graviditetstest med ugeindikator

Luksustesten over dem alle, hvor der både bliver skrevet i displayet med tekst, om du er gravid eller ikke gravid, den kan give dig svar tidligt (op til 4 dage før forventet menstruation) og – hvis du er gravid – kan den samtidig fortælle dig hvor langt henne i graviditeten du formentlig er.

Bestil Digital Graviditetstest med ugeindikator her


RFSU Graviditetstest

Positiv RFSU graviditetstest

En test til de utålmodige og den der tidligst kan spore en graviditet. Testen er udviklet i samarbejde med RFSU-klinikken og kan give dig svaret på om du er gravid nogen gange helt op til 1 uge inden forventet menstruation.

Bestil RFSU Graviditetstest her


Se også vores instruktionsvideo til hvordan du bruger en graviditetstest her


Den afrikanske sporefrø var forløber for nutidens tests

Kan du huske den afrikanske sporefrø?

Den måtte i 1960’erne vige pladsen for tests baseret på kemiske analyser. Men lægernes opdagelse af, at gravide kvinders urin indeholder et særligt hormon, er faktisk grundlaget for alle graviditetstest som findes på markedet i dag. Samtlige af alle disse test analyserer kvindens urin for at finde ud af om graviditetshormonet hcg er til stede og giver derefter et udslag som viser, om en kvinde er gravid eller ej.

Har du brug for mere vejledning for at vælge den graviditetstest som passer til dig og dine behov, så send en mail på info@billige-teste.dk eller fang os på vores chat alle hverdage mellem kl. 9:00-12:00 og 12:30-15:00.

Ane Jönsson, Rådgiver  

*Graviditetstesten er over 99% nøjagtig når den tages samme dag, som du skulle have haft din menstruation. De fleste gravide kvinder kan få et positivt resultat sidste dag i deres cyklus. Nogle kvinder kan allerede se et positivt resultat flere dage før forventet menstruation. Det kommer helt an på hvor meget graviditetshormon man producerer.

Kilder:

Naturhistorisk Museum

Relaterede artikler

Hvordan virker en graviditetstest og hvonår kan man stole på resultatet hvis graviditetstesten er positiv. Vi fortæller dig om graviditet og graviditetstest.

Læs mere

Køb dine ægløsningstest og graviditetstest på faktura hos Billlige-teste.dk, så kan du få dine teste hurtigt og betale for dem indenfor de næste 14 dage.

Læs mere

Er det muligt at graviditetstesten er positiv, når der er gået op til en uge siden ægløsningen? Selvom det er meget sjældent, kan det faktisk forekomme.

Læs mere

Billige-Teste Ægløsningsleksikon, alt du skal vide om fertilitet, cyklus og graviditet. Få al den viden du har brug for når I prøver at blive gravide

Læs mere

Tilbage til alle artikler