menu
HomeArtikler om fertilitetGuide: Hvilken graviditetstest skal du vælge?

Guide: Hvilken graviditetstest skal du vælge?

Skal det være en strimmel, stav eller måske en digital graviditetstest, der skriver i displayet med tekst om du er gravid?

Verdens første graviditetstest var en frø

I 1930’erne opdagede lægerne, at urin fra gravide kvinder fik den afrikanske sporefrø til at lægge tusindvis af æg. Det var faktisk datidens mest pålidelige graviditetstest. I dag behøver du ikke tisse på en frø for at få svar – til gengæld er udvalget af graviditetstests så stort, at det kan være svært at vide hvilken test, der er bedst.

Udvalg af graviditetstest

  1. Babyplan Tidlig Graviditetstest strimmel: En graviditetstest med en meget høj sensitivitet, som gør at du kan få et positivt resultat helt op til 5 dage før forventet tidspunkt for menstruation. Du skal opsamle urinen i en lille kop inden graviditetstesten kan udføres. Herefter får du svar inden for 5 minutter.
  2. Babyplan Tidlig Graviditetstest stav: Denne graviditetstest gør det også muligt at teste for graviditet tidligere end andre graviditetstest. Testen er udformet som en stav, som du kan holde direkte i urinstrålen uden at du behøver at opsamlen urinen først.
  3. Strimmel GraviditetstestEn sikker og billig test, der oftest giver dig et resultat efter ca. 45 sekunder. Du skal opsamle din urin i et bæger, hvorefter en lille del af strimlen så dyppes ned i urinen. Husk altid at læse brugsvejledningen nøje for den enkelte test.
  4. Stav Graviditetstest: En hygiejnisk test, der er nem og sikker at bruge. Du behøver ikke opsamle urin i et bæger først, men kan tisse direkte på staven. Praktisk hvis du ikke har adgang til et bæger, når du skal teste.
  5. Clearblue GraviditetstestClearblue har en høj følsomhed og kan give dig svar op til 4 dage før forventet menstruation. Du kan vælge at tisse direkte på staven eller opsamle urinen i et bæger, og efter ca. 2 minutter kan du ved at aflæse testen finde ud af om du er gravid.
  6. Clearblue Digital Graviditetstest med ugeindikator: Luksustesten over dem alle, hvor der både bliver skrevet i displayet med tekst, om du er gravid eller ikke gravid, den kan give dig svar tidligt (op til 4 dage før forventet menstruation) og – hvis du er gravid – kan den samtidig fortælle dig hvor langt henne i graviditeten du formentlig er.
  7. RFSU Graviditetstest: En test til de utålmodige og den der tidligst kan spore en graviditet. Testen er udviklet i samarbejde med RFSU-klinikken og kan give dig svaret på om du er gravid nogen gange helt op til 1 uge inden forventet menstruation.

Den afrikanske sporefrø var forløber for nutidens tests

Kan du huske den afrikanske sporefrø?

Den måtte i 1960’erne vige pladsen for tests baseret på kemiske analyser. Men lægernes opdagelse af, at gravide kvinders urin indeholder et særligt hormon, er faktisk grundlaget for alle graviditetstest som findes på markedet i dag. Samtlige af alle disse test analyserer kvindens urin for at finde ud af om graviditetshormonet hcg er til stede og giver derefter et udslag som viser, om en kvinde er gravid eller ej.

Har du brug for mere vejledning for at vælge den graviditetstest som passer til dig og dine behov, så send mig en mail på info@billige-teste.dk eller fang mig på vores chat alle hverdage mellem kl. 9:00-12:00 og 12:30-15:00.

Ane Jönsson, Rådgiver  

Kilder:

Naturhistorisk Museum

Mest læste artikler

Hvilke gravdiitetstegn kommer tidligt i graviditeten, og hvilke gravdiitetstegn kommer først og er de mest almindelige. Vi giver dig svarene på dine spørgsmål.

Læs mere

Der er mange forskellige holdninger når det gælder brugen af graviditetstest, og hvor tidligt man bør tage en efter ægløsningen er sket.

Læs mere

Mange kvinder oplever blødning under graviditet, og det er naturligt at blive bekymret. Læs mere om, hvad blødningen kan skyldes.

Læs mere

Er det muligt at graviditetstesten er positiv, når der er gået op til en uge siden ægløsningen? Selvom det er meget sjældent, kan det faktisk forekomme.

Læs mere