Senest opdateret, 12 september 2018

Digital ægløsningstest

En digital ægløsningstest er en af de nyeste typer på markedet, som gør det endnu mere enkelt, hygiejnisk og sikkert for kvinder at teste derhjemme og finde ud af hvornår ægløsningstidspunktet ligger.

Man kan vælge at udføre testen enten ved at tisse direkte på den sugende del på staven eller at tisse i en ren skål og derefter udføre selve testen.

En digital ægløsningstest er altid udformet som en stav som i den ene ende har en “del” som suger urinen ind i testen hvor den analyseres. Den bruger altid batterier og så er den udstyret med et lille display hvor resultatet efterfølgende kan aflæses.

Hormonerne afgør om du får ægløsning eller ej Digital_ovulation_test_10stk_2_DK-NO

Det testen undersøger urinen for er tilstedeværelsen og niveauet af hormonet LH (det luteiniserende hormon)

Det er det hormon der bliver produceret i en lille kirtel inde i kvindens hjerne og som er ansvarlig - i en balance med andre hormoner - for at kvinden får sin ægløsning.

Det er stigningen i LH som giver kvindens krop det sidste skub så hendes æggestokke frigiver det oftest ëne lille modne æg som giver kvinden mulighed for at blive gravid.

 

Optimer chancerne for at blive gravid

Fertiliteten er desværre faldet markant igennem årene i Danmark og derfor er det endnu mere vigtigt for kvinder at de har samleje på de rigtige tidspunkter i deres cyklus - og det er lige præcis den kommende ægløsning som æglæsningsteste kan hjælpe kvinden med at finde.

På den måde ved hun - når ægløsningstesten er positiv - at det er en god ide at have samleje indenfor de næste par dage hvis hun ønsker at øge chancen for at blive gravid.

Der vil ca. gå 37 timer fra ægløsningstesten bliver positiv første gang til ægløsningen sker.

 

Har din mand en god sædkvalitet?

Men overvej også om det er en god ide at din partner får undersøgt sin sædkvalitet hvis du ikke bliver gravid som du ønskede.

Fertilitetsproblemerne i Danmark ligger fordelt ? på manden da sædkvaliteten desværre hos mænd også er faldet drastisk gennem årene.

Hvis din partner er en af de mange som har en nedsat sædkvalitet og kan du risikere at bruge mange penge på ægløsningsteste.

Og Fertilityscoreselv om du finder ægløsningstidspunktet vil den nedsatte sædkvalitet med stor risiko gøre at graviditeten udebliver.

Mange mænd synes det er ydmygende at gå til lægen og få undersøgt sædkvaliteten.

Det er bl.a. en af årsagerne til at der er udviklet en sædkvalitetstest som manden selv kan udføre når han føler sig klar til i fred og ro.

Tænk over det, det er altid rart at få vished.

 

Start med ægløsningstest på det rigtige tidspunkt.

Det er meget vigtigt at starte med at teste med en ægløsningstest på det helt rigtige tidspunkt i forhold til ens cyklus og derefter fortsætte med at teste indtil ægløsningstesten viser positiv.

Når det er sket kan du stoppe med at teste mere i den cyklus og måske endda overveje at købe en graviditetstest som kan ligge klar i skuffen når tidspunktet for næste menstruation nærmer sig - og forhåbentligt helt udebliver.

 

Sådan finder du tidspunktet for hvornår du skal begynde at teste

Men nu spørger du sikkert, hvornår er det rigtige tidspunkt at teste for mig, og svaret er at det er længden på din cykus der afgører det, så du må ind i din kalender - eller hvor du nu har skrevet datoerne ned.

Det er vigtigt at du ved hvornår din menstruation er startet de sidste ca. 3 måneder - for at kunne udregne det bedste starttidspunkt.

Er din menstruation ikke kommet regelmæssigt, er det en god ide at gå 6 eller flere måneder tilbage så du har det bedst mulige udgangspunkt for at finde det rigtige tidspunkt at starte med at tage den første digitale ægløsningstest.

Når du har de datoer regner du ud hvor mange dage den enkelte cyklus har været - husk aldrig at tage “første menstruationsdag med 2 gange” - din cyklus varer fra den dag du får din menstruation til dagen INDEN din næste menstruation starter.

Husk at skrive ned et eller andet sted løbende imens du tæller dage i kalenderen, så du til sidste ved præcis hvor mange cykli du har beregnet dage for i alt når du er færdig.

Ved at skrive resultaterne ned på f.eks. denne måde 1 cyklus =29 dage 2 cyklus =31 dage 3 cyklus =27 dage osv……. Så ved du præcis hvor mange cykli du udregner dage for i alt, og det gør det nemmere når du skal fortsætte med at finde ud af hvilken dag du skal tage den første digitale ægløsningstest i den cyklus du vil finde ægløsningstidspunktet i.

Læg nu alle dage sammen og divider med antallet af cyklus.

I det eksempel jeg brugte tidligere vil resultatet blive således 29+31+27 divideret med 3 = 29 dage.

Ved at kikke i den medfølgende brugsanvisning som følger med den digitale ægløsningstest som du bruger , vil du nu i en tabel kune aflæse på hvilken dag du skal starte med at teste.

Udgangspunktet er gjort i at du ved at starte den pågældende dag i din cyklus ikke kun vil have en stor mulighed for at finde tidspunktet lige inden ægløsningen rent faktisk sker. - men du vil samtidig også kunne minimere dine udgifter på indkøb af ægløsningsteste.  

Sådan aflæser du resultatet på din digitale ægløsningstest

På de alm ægløsningstest spiller farven på test- og kontrolstregen en stor rolle, for hvis de ikke aflæses korrekt vil slutresultatet også blive misvisende, og det er så på dette punkt at de digitale ægløsningsteste har en kæmpe fordel.

For på digitale ægløsningsteste behøver du slet ikke at skulle sammenligne streger, i stedet for bliver resultatet vist på displayet ofte i form af et symbol - det kan f.eks. være et æg eller en smiley.

Ud fra brugsanvisningen kan du så bagefter se hvad det enkelte symbol betyder og dermed ved du hvad resultatet er - Har du ægløsning indenfor de næste 2 døgn eller ej?

På denne her test vises der en smiley når du får et positivt resultat digital_ovulation_test_2 Clearblue er igen et af de førende indenfor området med digital ægløsningstest og de har endda videreudviklet denne teknologi til et nyt produkt - som også kan undersøge kvinders urin for tilstedeværelsen af et hormon mere.

 

Clearblue Digital Ægløsningstest med dobbelt hormonindikator

Denne ekstra information giver kvinden en endnu større chance for at blive gravid den pågældende cyklus - da hun får besked om flere dage hvor hun har en mulighed for at undfange ønskebarnet sammen med sin partner.

Det kan jo være en god ide da ikke alle har mulighed for at have samleje med deres partner 24 timer efter ægløsningstesten bliver positiv.

Dette produkt - Clearblue Digital Ægløsningstest med dobbelt hormonindikator - sælges også i Danmark

Hvilken ægløsningstest der passer til dig og dit behov er det kun dig der kan svare på. Du kan i shoppen se vores store udvlag af ægløsningsteste.

Skrevet af Birgit Larsen

profilbillede-birgit

Jeg har i mange år, personligt som professionelt, beskæftiget mig med emnerne fertilitet, graviditet og fødsel.

Først og fremmest fordi jeg selv er mor til 6 børn, heraf et hold tvillinger, men jeg er også den tidligere indehaver af websitet Min-Mave.dk som jeg arbejdede med i 11 år.

Kilder:

Clearblue - Digital ægløsningstest

Sædkvalitetstest


Spar penge på januar måneds tilbud

Relaterade artiklar

NYHED: Bestil på faktura i dag og betal om 14 dage.

Køb dine ægløsningstest og graviditetstest på faktura hos Billlige-teste.dk, så kan du få dine teste hurtigt og betale for dem indenfor de næste 14 dage. Læs mere

Nyt om folinsyre - studie viser at folinsyre minimerer risikoen for autism

I følge TT 2013-02-18 så tyder et ny norsk studie på at folinsyre ikke kun minimerer risikoen for at barnet fødes med neuralrørsdefekter som f.eks. rygmargbrok, men også at folinsyre dramatisk minimerer risikoen for autisme. Læs mere

Clearblue Digital graviditetstest

En digital graviditetstest er det nyeste produkt på markedet indenfor graviditetstests - de er udformet med et display hvor slutresultatet - gravid eller ikke gravid - udførligt kommer til at stå i et display som en tekst. Læs mere

Clearblue digital graviditetstest med ugeindikator

I mange år har kvinder verden over kunnet tage en graviditetstest derhjemme i fred og ro og dermed få svar på det store spørgsmål om de var gravide eller ej. Læs mere

Clearblue graviditetstest - Her er forskellene

Clearblue har adskillige førende og innovative produkter på markedet som hjælper mange kvinder som har et ønske om at stifte en familie. Læs mere

Clearblue ægløsningstest - dobbelt hormonindikator

Efter de digitale ægløsningstest blev udviklet og kom på markedet har Clearblue videreudviklet produktet yderligere. Læs mere

Hvornår kan man tage en graviditetstest?

Der er mange forskellige holdninger når det gælder brugen af graviditetstest, og hvor tidligt man bør tage en efter ægløsningen er sket. Læs mere

Guide: Hvilken graviditetstest skal du vælge?

Skal det være en strimmel, stav eller måske en digital graviditetstest, der skriver i displyet med tekst om du er gravid? Læs mere

Guide til sædkvalitetstest

Få overblik over 3 selvtest til at måle sædkvalitet, og gør valget af den rigtige test nemmere Læs mere

At modtage graviditet- og ægløsningstest om vinteren

Mange af vores kunder stiller spørgsmålet; Tåler tests for at være udendørs i f.eks. postkassen, når det er minus grader udenfor? Få svar her Læs mere

Øg chancerne for at blive gravid med Eveline smart fertilitetssystem

Går du og drømmer om at blive gravid, men er det ikke lige sket endnu? Så er der heldigvis hjælp at hente! Den nye Eveline Ovulation test fortæller dig nemlig med stor præcision, hvornår det er lettest for dig at gøre drømmen om familieforøgelse til virkelighed. Læs mere

Har du brug for hjælp?

info@billige-teste.dk

Man-Fre 9.00 - 12.00 | 12.30 - 15.00

70 200 128


Dine fordele

  • Vi udsender ordrer 6 dage om ugen!
  • Kvalitetsteste til gode priser
  • Hurtigt og diskret levering
  • Personlig kundeservice
  • Mulighed for fertilitetsrådgivning
  • 21 dages fuld returret – 90 dage for ægløsningstest og testsæt 
  • Testene er CE mærket og godkendt af FDA

 

Læs mere her


Ved køb for 60,00 kr.