Senest opdateret, 10 september 2018

Alt om Glidecreme og graviditet

Glidecreme er et redskab som mange personer bruger i hverdagen men som kun få snakker om højlydt.

Glidecreme bliver ofte forbundet med en handling der har med sex at gøre, men sandheden er at der findes mange forskellige slags glidecreme alt efter hvilke behov man har.

 

Forskellige slags glidecreme du kan købe

Som fortalt kan man købe mange forskellige glidecremer, både på apoteket, på internettet og i detailhandlen. Internettet er ofte det sted hvor du kan finde det største udbud af forskellige produkter indenfor kategorien glidecreme, uanset hvilken situation du skal bruge det til.

Her er nogle af de former for glidecreme du kan købe:

 • Vandbaseret glidecreme
 • Silikonebaseret glidecreme
 • Sæddræbende glidecreme
 • Oliebaseret glidecreme
 • Glidecreme med smag
 • Glidecreme når man gerne vil være gravid

 

Køb glidecreme her

 

Hvad er glidecreme?

Glidecreme er et smøremiddel som kan bruges til at tilføje yderligere fugt til kroppen, f.eks. under samleje, ved onani eller hvis kvindens skede generelt ikke danner nok fugt selv.

Tidlig graviditetstest giver dig svar tidligere end normalt

 

Hvorfor bruger man glidecreme?

Hvis man ikke har nok fugtighed i skeden kan samleje for en kvinde blive ubehagelig eller endda smertefuld. Ved at tilføje glidecreme i skeden inden samlejet vil fugtigheden øges og det vil blive lettere at gennemføre- og have samleje.

Samtidig mindsker det risikoen for at få rifter og blive øm, samt at et kondom evt. Går i stykker under samlejet.

Mange - både kvinder og mænd - synes at et samleje hvor der bruges glidecreme giver mere nydelse generelt. Det samme gælder under onani eller hvis man ønsker at gennemføre et samleje uden forspil.

Hvis man ønsker at have analsex bliver glidecremen uundværlig hvis det skal blive en nydelse for begge parter.

Glidecreme kan også give en bedre livskvalitet for kvinder som f.eks. Er ramt af tilstanden tørre slimhinder.

 

Hvordan bruger man glidecreme?

Alt efter hvilken glidecreme du vælger kan du enten bruge den direkte fra en tube eller ved hjælp af en applikator som enten er fyldt når du køber den, eller som du selv kan fylde med den ønskede mængde.

Hvis det kommer direkte fra tuben kan du vælge at tage en smule ud i hånden og derefter smøre det på en eller flere af de ønskede områder som mandens kønsdele, kvindens kønsdele, eller på noget sexlegetøj inden brug.

 

Glidecreme når man gerne vil være gravid

Nogle glidecremer indeholder midler der dræber sædceller, så dem skal man holde sig langt fra hvis man gerne vil være gravid.

Men der er efterhånden mange andre glidecremer på markedet, og nogle af dem har den ekstra fordel at de beskytter sædcellerne, forbedrer sædcellerne bevægelighed og dermed bliver chancerne for at sædcellerne når frem til ægget som de kan befrugte betydeligt større.

Nogle af mærkerne indenfor genren fertilitetsfremmende glidemiddel er Pre-Fert, Pre-Seed og Conceive+ Plus.

Glidecreme kan bruges fra du stopper med præventionen til du får de første tegn på at du er blevet gravid.

 

Glidecreme når man er gravid

Sex kan være dejligt, også når man er gravid, men hormoner i graviditeten kan have deres påvirkning på kroppen på mange forskellige måder.

Et af områderne der rammes er slimhinderne, der både kan blive mere skrøbelige og nemmere bløder. Slimhinder findes også i skeden og i livmoderhalsen, derfor kan sexlivet gå hen og blive påvirket.

Nogle gravide bliver mere tørre i skeden under graviditeten mens andre gravide oplever en øget mængde fugtighed.

Glidecreme kan bruges under hele graviditeten fra du får de første symptomer på graviditet, under hele graviditeten og efter fødslen hvis du ønsker det.

Når man skal vælge glidecreme og er gravid bør du være opmærksom på at købe en glidecreme som er vandbaseret, ikke indeholder sæddræbende midler eller parfume og som ikke har hverken duft eller smag.

Køb en god tyk glidecreme hvis du er tør i skeden, og en glidecreme med en tyndere konsistens hvis du føler at skeden producerer mere fugtighed efter du er blevet gravid.

 

Tidlig graviditetstest giver dig svar tidligere end normalt

Hvad kan erstatte glidecreme?

Hvis man ikke ønsker at købe glidecreme kan man ofte finde velegnede oliebaserede glidecremer i sit eget køkken eller badeværelse. De fleste har et eller andet indenfor rækkevidde som kan bruges til formålet.

Eksempler på alternativer kan f.eks. være vaseline, forskellige former for madolier eller visse former for massageolie.

 

Afsluttende bemærkning om glidecreme

Det er vigtigt at du husker på at glidecreme ofte bruges på de mest intime og følsomme områder af din krop, så overvej om den glidecreme du gerne vil bruge indeholder skadelige stoffer som parabener eller parfume som kan være allergifremkaldende.

Du kan vælge at købe en økologisk glidecreme, hvis du vil sikre dig at cremen er fri for skadelige kemikalier der kan skade din krop.

Jo mere en glidecreme minder om miljøet hvor det skal bruges - som f.eks. kvindens skede hvor PH-værdien er en vigtig faktor - jo bedre er det.

 

Skrevet af Birgit Larsen

profilbillede-birgit

Jeg har i mange år, personligt som professionelt, beskæftiget mig med emnerne fertilitet, graviditet og fødsel.

Først og fremmest fordi jeg selv er mor til 6 børn, heraf et hold tvillinger, men jeg er også den tidligere indehaver af websitet Min-Mave.dk som jeg arbejdede med i 11 år.

 

Kilder:
Sexlinien.dk - Glidecreme

 

 


Spar penge på januar måneds tilbud

Har du brug for hjælp?

info@billige-teste.dk

Man-Fre 9.00 - 12.00 | 12.30 - 15.00

70 200 128


Dine fordele

 • Vi udsender ordrer 6 dage om ugen!
 • Kvalitetsteste til gode priser
 • Hurtigt og diskret levering
 • Personlig kundeservice
 • Mulighed for fertilitetsrådgivning
 • 21 dages fuld returret – 90 dage for ægløsningstest og testsæt 
 • Testene er CE mærket og godkendt af FDA

 

Læs mere her


Ved køb for 60,00 kr.