menu
Artikler om fertilitet | Produktartikler

De mest effektive hjælpemidler til at blive gravid

Hvis graviditeten ikke indtræffer som ventet, behøver du ikke bare læne dig tilbage og vente på, at naturen går sin gang. Faktisk er der mange ting, du selv kan gøre. I dag findes der nemlig en lang række dokumenteret effektive hjælpemidler til at blive gravid – til både kvinden og manden. Vi gennemgår de mest effektive og populære hjælpemidler til at blive gravid herunder.

Optimér kroppens chancer for naturlig graviditet

Din krops fertilitet udvikler sig igennem hele livet. Som udgangspunkt falder chancen for at blive gravid med alderen, men der er meget, du kan gøre selv. Først og fremmest er det vigtigt at spise sundt og dyrke motion. Både overvægt og undervægt påvirker din chance for at blive gravid. Der er også undersøgelser der viser, at stress og bekymringer påvirker chancen for graviditet negativt. Har du PCOS, som er skyld i mange tilfælde af infertilitet hos danske kvinder, er kosten endnu vigtigere. Det kan du læse om her.

Samtidig ved vi, at der er en række kosttilskud, som kan være gode hjælpemidler, når du prøver at blive gravid. En multivitamin med folsyre er et godt udgangspunkt. Den hjælper med at sikre, at du ikke har vitaminmangel, at du får tilstrækkeligt af det essentielle folsyre, og at din krop er klar til en graviditet. Undersøgelser viser, at mangel på forskellige vitaminer og mineraler kan påvirke din fertilitet. Bl.a. tyder meget på, at tilskud af selen og d-vitamin kan være effektive hjælpemidler til at blive gravid. Du kan læse mere om vitaminer relateret til fertilitet her.

Find kosttilskud, der kan hjælpe dig, der gerne vil være gravid, her.

Mænds fertilitet kan også påvirkes naturligt

Punalpin plus til forbedring af sædkvalitetDet er ikke kun kvinder, der kan påvirke deres fertilitet ved hjælp af kost, motion og kosttilskud. Det samme gælder mænd og deres sædkvalitet. Den er nemlig variabel og afhænger i høj grad af mandens livskvalitet. Det er altså værd at se din livsstil efter i sømmene, hvis du er mand, og I prøver at få et barn.

Der er udviklet adskillige kosttilskud, som indeholder præcis de vitaminer og mineraler, som kan være med til at styrke mandlig fertilitet. Du kan se vores udvalg her.

Hjælpemidler til at ramme det rigtige tidspunkt

Nogle kvinder mærker tydeligt, hvornår de har ægløsning. Og for mange kvinder falder den ret præcist fra måned til måned. Der er dog også mange kvinder, der har en uregelmæssig cyklus og slet ikke mærker deres ægløsninger. Og så kan det være svært at ramme det helt rigtige tidspunkt for befrugtning.

Her er heldigvis hjælp at hente i form af forskellige typer ægløsningstests. De fungerer ganske enkelt ved, at du tester din urin, og så fortæller testen dig, om du har ægløsning. Det er et af de absolut mest effektive hjælpemidler til at at opnå graviditet, og mange fertilitetseksperter anbefaler ægløsningstests som et af de første hjælpemidler, man bør prøve, hvis man forsøger at blive gravid.

Køb ægløsningstests her.

Innovativt hjælpemiddel til at øge fertiliseringschancen

Ferti Lily BabykopBetingelsen for at opnå graviditet er, at raske sædceller når kvindens æg, så en sædcelle kan befrugte det. Og den del af processen kan hjælpes på vej af et ganske simpelt, men effektivt hjælpemiddel.

Ferti Lily er en lille, blød silikonekop, der indføres i skeden efter samleje og hjælper flere sædceller med at nå op til livmoderhalsen. En klinisk undersøgelse har vist, at dette simple hjælpemiddel til hjemmebrug øger chancen for graviditet med 48%.

Hvis ingen hjælpemidler fører til graviditet

Fertilitetsproblemer er i dag en folkesygdom, og det er meget naturligt, at man efter en periode med skuffelse over manglende graviditet, er klar til at prøve at gøre noget selv for at øge chancen. Og heldigvis er der i dag en række hjælpemidler til graviditet, som er beviseligt effektive. Hvis du har været det hele igennem, men stadig ikke er gravid, spørger du måske dig selv, om der er andet, du kan forsøge. 

Her kigger mange i retning af alternativ behandling og traditionel medicin. Derfor fører vi hos Billige Teste Herbal Fertility Program, som er et naturligt, holistisk program, der bygger på den tusindårige, kinesiske viden om de helbredende egenskaber i urter. Du drikker blot en kop om dagen af denne urteinfusion, der understøtter den sunde menstruationscyklus som udgangspunktet for kvindens fertilitet.

Har du prøvet alt?

For nogle skal der mere end blot hjælpemidler til, hvis de skal opnå graviditet. I dag skønnes mere end hvert 10. danske barn at være undfanget med hjælp fra fertilitetsbehandling. Hvis du efter et års forsøg endnu ikke har opnået graviditet, anbefales det, at du snakker med din læge, så I kan komme i gang med at afdække, om der er en årsag til, at du ikke bliver gravid.

Du kan også starte denne rejse med en samtale med en fertilitetsspecialist. Her kan du få svar på dine spørgsmål og bekymringer fra en jordemoder eller sygeplejerske, der arbejder med fertilitet og graviditet hver dag. Det kan du læse mere om her.

Kilder:

The relationship between stress and infertility: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6016043/

Diet and Nutritional Factors in Male (In)fertility—Underestimated Factors:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7291266/

Nutrition and Female Fertility: An Interdependent Correlation:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6568019/

Should home-based ovulation predictor kits be offered as an additional approach for fertility management for women and couples desiring pregnancy? A systematic review and meta-analysis:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6509595/

https://billige-teste.dk/pdfs/klinisk-support-ferti-lily_2.pdf

https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/rekord-i-antal-boern-foedt-efter-fertilitetsbehandling

Relaterede artikler

Hvordan virker en graviditetstest og hvonår kan man stole på resultatet hvis graviditetstesten er positiv. Vi fortæller dig om graviditet og graviditetstest.

Læs mere

Mange af vores kunder stiller spørgsmålet; Tåler tests for at være udendørs i f.eks. postkassen, når det er minus grader udenfor? Få svar her

Læs mere

Hvis graviditeten ikke indtræffer som ventet, behøver du ikke bare læne dig tilbage og vente på, at naturen går sin gang. Faktisk er der mange ting, du selv kan gøre. I dag findes der nemlig en lang række dokumenteret effektive hjælpemidler til at blive gravid – til både kvinden og manden. Vi gennemgår de mest effektive og populære hjælpemidler til at blive gravid her.

Læs mere

Ægløsningstests er yderst nyttige værktøjer til at hjælpe dig på din rejse mod at blive gravid, men hvordan aflæser du en ægløsningstest? Hvis du før har prøvet at tage en graviditetstest er det slet ikke det samme resultat du leder efter, når man aflæser en ægløsningstest. Læs mere her

Læs mere

Tilbage til alle artikler