Senest opdateret, 4 oktober 2018

Bliv gravid hurtigere - tænk over din livsstil

Sådan bliver du hurtigere gravid Mange graviditeter bliver beskrevet af kvinder med sætninger som

 • Det var en ups´er
 • Pludselig var graviditetstesten positiv
 • Jeg vidste slet ikke jeg var gravid
 • Det var ikke meningen at det skulle være lige nu
 • Vi fik en efternøler

Kvinderne som har udtalt disse ord mener at deres graviditet skete uden at være specielt planlagt og at den kom som en overraskelse. Da nyheden om graviditeten var blevet bearbejdet af den enkelte kvinde, blev barnet født som et ønskebarn.

Ingen af disse kvinder nåede at forberede graviditeten, men den mulighed har du.

Jeg håber at min artikel vil kunne hjælpe dig med at forberede og planlægge din graviditet bedst muligt, så både du og din kommende baby får de bedste betingelser under graviditeten og fødslen.  

Stop med p-pillerne i tide

Der er meget snak frem og tilbage omkring hvorvidt prævention tilsat hormoner som f.eks. p-piller kan påvirke, hvor lang tid der går før man bliver gravid efter man er stoppet med at tage dem.Hvilken prævention kan du vælge?

Og jeg kan desværre ikke give dig svaret på det, for nogle kvinder oplever at de bliver gravide allerede første cyklus efter de er stoppet med p-pillerne mens andre må vente helt op til et år, før kroppen atter har regelmæssig ægløsning og mulighed for at blive gravid.

Det er kun tiden der kan afgøre hvordan din krop reagerer, så måske skal du overveje om det er en evt. frustration du ønsker at stå med, når du venter på at graviditetstesten bliver positiv.

Hvis du ønsker at din krop ”har fundet sig selv” inden du reelt forsøger at blive gravid, kan du vælge at stoppe med p-pillerne 6-12 mdr. inden ”projekt baby” reelt er en realitet.

Tidlig graviditetstest giver dig svar tidligere end normalt

I perioden fra du smider præventionen og til tiden hvor du ønsker at blive gravid, er det så vigtigt at du sørger for at beskytte dig på en anden måde hvis du ikke ønsker at blive gravid. Det kan f.eks. være at manden bruger kondom under samleje.  

Jeg vil gerne understrege.

Hvis en graviditet slet IKKE er velkommen, så skal du under ingen omstændigheder stoppe med p-pillerne før du faktisk ønsker at blive gravid.

Det er udelukkende kvinder som har det fint med at en graviditet måske alligevel sker, mens kroppen finder sin naturlige cyklus, som bør overveje denne her metode.  

Start på folsyre så hurtigt som muligt

Folsyre er en nødvendighed, men det tror jeg du har hørt nok gange. Der er ingen grund til ikke at starte allerede i dag – også selv om der måske er flere år til at du ønsker at blive gravid. Det er bedre at være på den sikre side.

Og en kvindes krop har brug for det – gravid eller ej. Så hvis du ikke allerede tager en multivitamin tablet hver dag som indeholder 400 mikrogram folsyre, så køb nogen næste gang du er ude at handle.  

Tænk over dine vaner og din livsstil

Nogle ting passer bare slet ikke sammen med en kommende graviditet, og dem kan du lige så godt begynde at tænke på inden du forsøger at blive gravid.

Jeg tænker på følgende ting som Alkohol, Stoffer samt rygning og Tobak.

Under en graviditet er ingen af disse ting godt for din baby i maven, og nogle vaner kan være sværere at bryde end andre, så læg en plan i god tid.  

Tidlig graviditetstest giver dig svar tidligere end normalt

Vægten betyder måske mere end du tror

Din vægt – uanset om vi snakker om under- eller overvægt - kan påvirke din krop, din cyklus, en graviditet samt i visse grad også den kommende fødsel.

Så forsøg så vidt som muligt at nå din idealvægt og hold den så godt du overhovedet kan.  

Kender du din krop og din cyklus?

At lære hvordan din krop fungerer i løbet af de forskellige faser af din cyklus samt hvordan den reagerer og hvilke symptomer den udsender er en rigtig god ting.

Ægløsning

Læs mere om ægløsninng og om at blive gavid her:

 

Det du spiser og drikker når baby - i en eller anden grad

Der er en talemåde som hedder ”Det du spiser og drikker er du”, men når du først har en kommende baby i maven, ja gælder den talemåde for et lille menneske mere. Vi kan uden problemer omformulere talemåden til ”Det du spiser og drikker er både du og din kommende baby”Frugt og grøntsager er fyldt med livsvigtige vitaminer og mineraler

Så brug din sunde fornuft og tænk over hvad du propper i munden. Hvis du følger de retningslinjer som Sundhedsstyrelsen anbefaler er du helt sikkert på rette vej:

 • Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv
 • Spis frugt og mange grøntsager
 • Spis mere fisk
 • Vælg fuldkorn
 • Vælg magert kød og kødpålæg
 • Vælg magre mejeriprodukter
 • Spis mindre mættet fedt
 • Spis mad med mindre salt
 • Spis mindre sukker
 • Drik vand

Fordel madvarene i de daglige måltider på følgende måde

20%: kød, fjerkræ, æg, fisk, ost og sovs
40%: brød, kartofler, ris eller pasta
40%: Grøntsager – gerne mange forskellige slags

Du får lige et link til Sundhedsstyrelsens PDF - Sunde vaner – før, under og efter graviditet - som du kan downloade. Der kan du læse mere samt få gode råd og anbefalinger som du kan bruge, når du er blevet gravid, og hvis du ønsker at amme din baby.  

Hvor mange børnesygdomme har du haft?

Mange tænker ikke over at nogle af de dengang almindelige børnesygdomme kan påvirke den kommende baby, specielt kan røde hunde være lidt af en problematik.

Så spar dig selv for flere udfordringer end du behøver, og det at skulle have taget blodprøver flere gange end ellers i den første del af graviditeten.

Vær sikker på om du allerede har haft røde hunde da du var barn, og nøjes ikke med at spørge dine forældre om de kan huske det.

Få lægen til at tjekke ved hjælp af en blodprøve om du har antistofferne.

Hvis du ikke har haft røde hunde, anbefales det at få en vaccination inden du bliver gravid, men det betyder også at efter du er blevet vaccineret må du ikke blive gravid før der er gået 3 måneder.

Det kan være lidt af en frustrerende ventetid, når man nu har taget den store beslutning og ønsker at blive gravid så hurtigt som muligt.  

Tag en snak med dine forældre

Sygdomme kan være arvelige, og inden du rent faktisk bliver gravid, kan det være rigtig godt at vide hvilke sygdomme, samt i hvilken grad som familien - både på mors og fars side – har oplevet.

Videnskaben bliver dygtigere og dygtigere, og lægerne kan udover f.eks. at undersøge den gravides blod og undersøge væsken fra fostervandet som baby svømmer rundt i også foretage undersøgelser allerede inden kvinden bliver gravid – hvis der altså er grund til det.

Mange arvelige sygdomme kan nu ses i blodprøver hvor man undersøger kromosomerne.

Og hvis det viser sig at der i din familie er sygdomme som man skal være ekstra opmærksom på, så kan genetisk rådgivning måske komme på tale.

I nogle tilfælde kan man helt fjerne risikoen for at sygdommen opstår, f.eks. hvis sygdommen er knyttet til et bestemt køn på barnet, men oftest er en riskovurdering for om barnet kan udvikle sygdommen den mest almindelige mulighed.

Det kan lyde som en lille trøst, men tænk på at I som forældre kan forberede jer på forhånd, og lægerne har evt. mulighed for at tilføje yderligere undersøgelser i graviditeten.

Ud fra de fordele synes jeg personligt at ”det at vide er bedre end at forblive i uvidenhed”, men hvis du tror du har det på en anden måde, er det en god ide at ”mærke efter” og finde ud af hvordan du selv helst vil have det.

Nu ved du hvert fald at muligheden er der.  

Tager du dagligt medicin eller kosttilskud?

Hvis du er en af de mange kvinder som tager en eller anden form for medicin i hverdagen, er der yderligere overvejelser du skal tænke over.

Må du fortsætte med at tage det medicin, du får udskrevet lige nu, når du

Forsøger at blive gravid
Når du er gravid
Når du ammer

De spørgsmål kan din læge hjælpe med at besvare, og sammen kan I overveje om

Du skal fortsætte med at tage den nuværende medicin
Du skal skifte til et andet mærke – noget tilsvarende medicin
Du skal tage mindre af den nuværende medicin – og evt. helt stoppe.

Det er IKKE en beslutning du må træffe på egen hånd, noget medicin er bare nødvendigt for nogle kvinder at tage dagligt, også selv om det kan betyde en højere risiko hvis de bliver gravide. Men hvor høj risikoen er vil kun lægerne kunne afgøre ud fra deres kliniske undersøgelser og erfaring.

Hvis det viser sig at du er tvunget til at fortsætte med den nuværende medicin under en graviditet vil du – og din baby - formentlig blive holdt mere øje med og du vil evt. blive tilbudt flere undersøgelser som kan sikre sig at I begge har det godt.

Hvis du skal skifte til et andet mærke eller lægen bedømmer at det er bedst at du helt stopper med den nuværende medicin, er det en god ting at du har god tid til at planlægge graviditeten.

For som du måske ved kan der opstå bivirkninger når man tager medicin, og det gælder både hvis man skifter eller hvis man skal tage mindre end man ellers er vant til.

Nogle gange kan der opstå bivirkninger som gør at man er nødt til at tage ændringerne i et mere roligt tempo, eller i nogle tilfælde endda prøve flere mærker af medicin før man finder det der passer til lige netop denne her kvinde.

Men start med at tage en snak med din læge omkring din medicin og din situation. Der er jo ingen grund til at ”tage sorgerne på forskud” men samtidig skal man jo også være lidt realistisk.  

Glem ikke din mand – tjek hans sædkvalitet

Næsten hele artiklen fokuserer på dig, som kvinde, men glem ikke din mand. Han leverer faktisk halvdelen af alt materiale som skal til for at skabe din kommende baby.

Hans livsstil er mindst lige så vigtig som dig, og måske kan I finde flere punkter hvor I kan støtte hinanden i hverdagen, og evt få brudt nogle af svære mere negative vaner.

Læs min artikel omkring
Mandens sædkvalitet og hvad han kan gøre for at forbedre sæden

Du kan også overveje at læse artiklen sammen med ham eller måske bare sende linket til ham, så han selv kan læse den.

Her er et direkte link til artiklen
http://www.billige-teste.dk/artikler/hvordan-kan-man-forbedre-maends-saedkvalitet

Den internetadresse kan du bare markere, kopiere og sætte ind i en mail som du sender til ham  

Har du nogen du kan snakke med under “projekt baby”?

Mange kvinder som forsøger at blive gravide har mulighed for at snakke med deres mor eller deres veninder omkring de spørgsmål som dukker op undervejs inden graviditetstesten bliver positiv.

At søge informationer på anden vis som i bøger, på internettet eller på anden vis kan for nogen kvinder være den rette løsning for dem.

Har du ingen at snakke med i hverdagen omkring dine tanker og følelser, eller bliver du i tvivl om hvad der bedst at gøre i forhold til at sikre en sund og god graviditet, så kan professionel hjælp være en løsning.

Desværre er det ofte sådan at bestiller man en tid hos lægen er der minimalt tid til at få besvaret de mere personlige spørgsmål man gør med. Nogle læger tager sig dog god tid, og har du en af dem, er du en af de mere heldigere stillet kvinder.

Som noget nyt tilbyder vi muligheden for at du kan købe en ydelse hvor du kan snakke tingene igennem omkring den ønskede graviditet med en fertilitetsekspert, enten uddannet sygeplejerske eller jordemoder.

Personen vil være en medarbejder fra fertilitetsklinikken Stork IVF Klinik, som allerede kender til mange af de tanker og problemstillinger, som kvinder der ønsker at stifte familie, står med.

Tidlig graviditetstest giver dig svar tidligere end normalt

Derudover udfylder du en mini-journal med personlige oplysninger omkring dig og din fertilitet, så rådgiveren kan hjælpe dig bedst muligt under samtalen fordi han/hun allerede kender til de vigtigste punkter i netop din situation.

Ydelsen består af en samtale som hver varer 25 minutter, og du aftaler selv sammen med StorkKlinik hvornår den skal finde sted. Samtalen kan enten være via telefonen eller Skype, alt efter hvad du foretrækker.

Da vi ved at mange kvinder har spørgsmål allerede inden de smider præventionen og aktivt forsøger at blive gravide har vi lavet 2 ydelser

Den ene fertilitetssamtale er for dig som planlægger en graviditet
Den anden fertilitetssamtale er for dig som er i gang med at forsøge at blive gravid

Måske er de her ydelser en mulig løsning for dig? En faglig samtale som er tilpasset dig og din specifikke situation.

Som supplement til din læge, veninderne og alt den information du får andre steder fra.  

Man kan ikke planlægge sig ud af alting

Som du kan se er der mange ting og områder man skal være opmærksom på før man faktisk forsøger at blive gravid. Men sandheden er samtidig at man aldrig kan planlægge en af de vigtigste beslutninger man kommer til at tage i sit liv – og faktisk opleve at alt går som planlagt.

For nogle gange er der ting man ikke har tænkt over, ting man ikke kunne vide eller ”naturen beslutter sig måske for at spænde ben” for ens ønsker eller forsinke processen.

Men ved at planlægge så meget som muligt er man nået en lang vej for at sikre sig en sund graviditet når den faktisk sker, og så gode muligheder for sit barn i fremtiden

Brug din sunde fornuft hver dag – så går alt sammen sikkert uanset hvad.

Kilder:

Sexlinien.dk – P-piller

Sundhedsplejersken.dk – Folsyre

Sundhedsstyrelsen – Livstil


Spar penge på januar måneds tilbud

Relaterade artiklar

Kan stress påvirke dine chancer for at blive gravid?

Hvis du har forsøgt at blive gravid i et stykke tid, uden at der er sket noget, kan det være svært at være helt afslappet. Vi samlet 5 øvelser til mindfullness, der kan få enhver til at slappe af. Tanken er blandt andet at, når vi er nærværende omkring vores tanker og adfærd, bliver vi mere rolige, mindre stressede. Læs mere

Hvordan kan man forbedre sædkvaliteten, hvis sæden er dårlig?

Danske mænd har dårligere sædkvalitet end mænd i andre lande.Vi giver svar på hvad man som mand selv kan gøre for at påvirke for at sædkvaliteten positivt. Læs mere

Tørre slimhinder og glidecreme - en god kombination

Mange kvinder døjer med tørre slimhinder og lider i stilhed, men der er hjælp at hente. Læs denne artikel og bliv klogere på hvordan du kan få det bedre. Læs mere

Hvad sker der i kvindens krop omkring ægløsning?

Her kan du læse hvad der sker i kvindens krop omkring ægløsning og hvilke tegn, der kan være på ægløsning. Læs mere

Jeg er gravid, hvad nu?

Du står med en positiv graviditetstest i hånden, og nu går det op for dig, at du ikke aner hvad der skal ske. Vi svarer på de spørgsmål, der ofte melder sig hos nygravide – så du kan komme godt fra start. Læs mere

Hvad er folinsyre?

Hvorfor er folinsyre gavnligt ifm. graviditet? Hvad er dit daglige behov for folinsyre? Og hvilken mad indeholder folinsyre? Få svar på dette og meget mere i denne artikel om folinsyre. Læs mere

Hvornår kan man blive gravid?

Hvornår kan man blive gravid? Læs med her og bliv klogere på, hvornår du nemmest kan blive gravid og hvad du selv kan gøre for at blive gravid. Læs mere

Kan jeg have menstruation under graviditet?

Mange kvinder oplever blødning under graviditet, og det er naturligt at blive bekymret. Læs mere om, hvad blødningen kan skyldes. Læs mere

Spis dig gravid - 7 kostråd til bedre fertilitet

At blive gravid må være den største motivationsfaktor til at ændre dårlige kostvaner. Vi giver dig her 7 sunde kostråd, der kan forbedre din fertilitet og øge din chance for at opnå graviditet. Læs mere

Endometriose og fertilitet

Mange tusinde danske kvinder lider af endometriose med symptomer som nedsat fertilitet og underlivssmerter. Læs mere om sygdommen endometriose her. Læs mere

Hvornår har man ægløsning?

Tumler du med spørgsmålet; hvornår har jeg ægløsning og hvornår kan jeg blive gravid? Læs mere om din ægløsning og hvornår du er mest fertil. Læs mere

Dårlig sædkvalitet hos danske mænd

Dårlig sædkvalitet kan være afgørende for om I bliver gravide eller ej - Læs her hvordan I kan blive testet og hvad I kan gøre hvis sædkvaliteten er lav! Læs mere

Tegn på ægløsning - Kend disse symptomer på ægløsning

Lær symptomerne på ægløsning at kende og bliv hurtigere gravid - Vi giver dig en oversigt over de tegn på ægløsning du skal være opmærksom på her. Læs mere

3 helt almindelige spørgsmål om graviditet

Der opstår mange spørgsmål, når du prøver at blive gravid. Vi giver dig svar på 3 meget almindelige spørgsmål om graviditet lige her Læs mere

5 ting I kan overveje, hvis I prøver at blive gravide

I vil gerne have et barn, men hvad skal du egentlig tænke på? Vi samlet 5 råd til dig, der gerne vil være gravid – PLUS forklaringen på hvorfor! Læs mere

3 fakta du bør kende, når du forsøger at blive gravid

Ud over alder og dårlig sædkvalitet er der tre andre helt almindelige grunde til, at det kan være svært at blive gravid – læs hvilke i min artikel lige her Læs mere

Kan du mærke, når du har ægløsning?

Hvis du prøver på at blive gravid er en fordel at kende tidspunktet for din ægløsning. Få her 3 metoder der kan hjælpe med at påvise, hvornår du har ægløsning. Læs mere

Hvor lang tid går der, før jeg bliver gravid?

Hvor lang tid det tager dig at blive gravid afhænger af mange faktorer, og derfor kan spørgsmålet være svær at besvare. I artiklen kan du læse hvordan din krop fungerer og se statistikker over hvor lang tid det gennemsnitligt tager for en kvinde at blive gravid. Læs mere

Hvornår kan man tage en graviditetstest?

Der er mange forskellige holdninger når det gælder brugen af graviditetstest, og hvor tidligt man bør tage en efter ægløsningen er sket. Læs mere

Graviditetstegn - Kend de første tegn på graviditet og tag en test

Hvilke gravdiitetstegn kommer tidligt i graviditeten, og hvilke gravdiitetstegn kommer først og er de mest almindelige. Vi giver dig svarene på dine spørgsmål. Læs mere

Hvilke symptomer kan man få når man er gravid?

Gravide er ikke ens, men gravide oplever ofte nogle af de samme symptomer i graviditeten. Vi fortæller dig blandt andet hvornår de første symptomer kan dukke op Læs mere

Har du brug for hjælp?

info@billige-teste.dk

Man-Fre 9.00 - 12.00 | 12.30 - 15.00

70 200 128


Dine fordele

 • Vi udsender ordrer 6 dage om ugen!
 • Kvalitetsteste til gode priser
 • Hurtigt og diskret levering
 • Personlig kundeservice
 • Mulighed for fertilitetsrådgivning
 • 21 dages fuld returret – 90 dage for ægløsningstest og testsæt 
 • Testene er CE mærket og godkendt af FDA

 

Læs mere her


Ved køb for 60,00 kr.