menu
HomeArtikler om fertilitetVenterummet – Ny, ærlig og personlig podcast om graviditet

Venterummet – Ny, ærlig og personlig podcast om graviditet

Babyplan sponsorerer samtalepodcasten Venterummet, der sætter fokus på den tid, alle kvinder gennemlever – fra de tager beslutningen om projekt baby og til …? En tid mange gennemgår alene, og som kan være både kort, lang, nem, svær, fyldt med glæde eller frustration og smerte.

De to søstre Ditte Marie (31 år) og Anne-Kirstine (38 år) ønsker at tale åbent om deres erfaringer og tanker. Ditte Marie har haft 4 ufrivillige aborter og er stadig ikke gravid. Hun er desuden kendt fra serien ’Fede Forhold’ på DR 1.

Anne-Kirstine har en søn på 14 år. Hun er forsker og kan finde fakta om alt. Derfor er podcasten altid krydret med nyttig viden.

Samtalerne kredser om søstrenes personlige erfaringer, om Ditte Maries brevkasse og den viden, som Anne-Kirstine finder frem i hver podcast.

Podcast venterummet

Sæson 1 – om tiden inden du bliver gravid

Du kan finde alle afsnit af podcasten i Podimo, Apple podcasts, eller i den podcatcher du plejer at bruge. God fornøjelse.

Intro: Hvem er Venterummet? (18:30)
Mød de to søstre fra Venterummet og deres baggrund for at lave podcasten.

Lyt til podcast om graviditet LYT MED


Afsnit 1: Hvornår er tiden inde? (42:01)
Hvornår skal man begynde på projekt baby? Er der et rigtigt tidspunkt eller skal man bare lade skæbnen råde? Ditte Marie og Anne-Kirstine diskuterer emnet og kigger på, hvad forskningen siger.

Lyt til podcast om graviditet LYT MED


Afsnit 2: Forberedelserne (56:00)
Hvordan kan man gøre sig klar og øge muligheden for at blive gravid? Denne udgave af podcasten Venterummet kigger på, hvilke forberedelser du bør overveje, inden du forsøger at lave en baby. Det handler om p-piller, kosttilskud, ægløsning, test af sædkvalitet, genetik og meget mere. Og hvad er myter og fakta? I brevkassen kan du få gode råd til, hvad andre gør for at forberede sig på at blive gravid.

Lyt til podcast om graviditet LYT MED


Afsnit 3: Spontan abort (1:01:02)

10-15% af alle kvinder oplever en spontan abort, men de færreste taler åbent om det. I denne udgave af podcasten Venterummet er der fokus på spontane aborter. Mens Anne-Kirstine har oplevet en spontan abort, har Ditte Marie oplevet det hele fire gange. Hør deres personlige historier, om deres oplevelse af forløbet og deres sorg over at miste. Og kan man overhovedet blive glad, før man er gravid igen?

Lyt til podcast om graviditet LYT MED


Afsnit 4: Testoman (48:00)

Er du testoman og tester alt for tidligt, hver dag – og måske flere gange om dagen? Så er du ikke alene. Denne udgave af podcasten Venterummet handler om, når det at teste tager overhånd og nærmest bliver en besættelse. Det kan Ditte Marie nikke genkendende til. Men hvor godt virker en test? Spørger Anne-Kirstine, som kigger nærmere på forskningen. Få svar på, hvor mange som tester ofte i brevkassen. Og hør deres overvejelser over, hvorfor behovet for at teste tager overhånd.

Lyt til podcast om graviditet LYT MED


Babyplan sponsorerer Venterummet.dk, fordi podcasten gennem berigende samtaler sætter ord på de mange følelser, tanker og overvejelser, som rigtig mange kvinder har, men ofte går med helt alene. Podcasten deler samtidig ud af gode erfaringer og nyttig viden.

(Fotograf Jonas Normann )

Mest læste artikler

Hvilke gravdiitetstegn kommer tidligt i graviditeten, og hvilke gravdiitetstegn kommer først og er de mest almindelige. Vi giver dig svarene på dine spørgsmål.

Læs mere

Der er mange forskellige holdninger når det gælder brugen af graviditetstest, og hvor tidligt man bør tage en efter ægløsningen er sket.

Læs mere

Mange kvinder oplever blødning under graviditet, og det er naturligt at blive bekymret. Læs mere om, hvad blødningen kan skyldes.

Læs mere

Du står med en positiv graviditetstest i hånden, og nu går det op for dig, at du ikke aner hvad der skal ske. Vi svarer på de spørgsmål, der ofte melder sig hos nygravide – så du kan komme godt fra start.

Læs mere