menu
HomeArtikler om fertilitetVenterummet podcast sæson 2

Venterummet podcast sæson 2

Sæson 2 – Lyt med hver uge fra d. 11-11-2020

En ny sæson af den hudløst ærlige og personlige podcast Venterummet med søstrene Ditte Marie og Anne-Kirstine er nu klar. I denne sæson søger de bl.a. svar på, hvordan manden oplever rejsen.

Lyt til podcast om graviditetAfsnit 1: Mandens perspektiv? (1 t. 51 min.)
Venterummet møder skuespiller, tv-vært og forfatter Pelle Hvenegaard. Pelle Hvenegaard er bl.a. forfatter til bogen ’Kære Zoe Ukhona’ der fortæller om de seks år i ’fertilitets- og adoptionshelvedet’, som han selv og hustruen gennemgik, før de blev forældre til Zoe Ukhona, som de har adopteret fra Sydafrika.

Samtalen handler om børn, og hvordan man bedst lever i ventetiden. Venterummet byder også på nogle fantastiske rørende beretninger fra nogle mænd, der helt ærligt fortæller om, hvordan ventetiden er for dem.

 

Lyt til podcast om graviditetAfsnit 2: Hormonforstyrrende stoffer (56 min.)
Ditte Marie er frisør og støder ofte på snakken om hormonforstyrrende stoffer. I Venterummet går snakken om ftalater, tørt hår og flammehæmmere, og valget mellem Svanemærket og lækkert hår. Anne-Kirstine og Ditte Marie kigger nærmere på, hvor skadelige de der stoffer egentlig er?

 

Lyt til podcast om graviditetAfsnit 3: Optimér dine graviditetschancer (1 t. 5 min.)
Hvad er værst, rygning eller rødvin? Vi taler om de simple ændringer af vaner og rutiner i hverdagen, som måske kan gøre en kæmpe forskel for dig og din chance for at blive gravid. I brevkassen er der også kommet rigtig mange bud på, hvad man selv kan gøre. Vi kan allerede nu afsløre, at listen tæller langt over 30 ideer.

 

Lyt til podcast om graviditetAfsnit 4: Soloforældre (1 t.)
Venterummet sætter i dette afsnit fokus på, hvornår det er sidste udkald? Er det nok for barnet kun at have én forælder? Og så går snakken på donorvalg – for hvad er fordele og ulemper ved at vælge en kendt eller anonym donor.


Lyt til hele sæson 1 om tiden FØR man bliver gravid

Har du endnu ikke hørt sæson 1 – så kan du sagtens nå at følge med.

» Find alle afsnit i sæson 1 her

Venterummet sæson 2

I Venterummet taler vi om alt det, vi normalt ikke deler

Søstrene Ditte Marie (32 år) og Anne-Kirstine (39 år) taler åbent om deres erfaringer og tanker i forbindelse med projekt baby – også alt det, vi normalt ikke deler med andre.

Ditte Marie, der er kendt fra tv-serien ’Fede Forhold’ på DR1. Hun har haft 4 ufrivillige aborter og er stadig ikke gravid.

Anne-Kirstine har en søn på 14 år. Hun har haft en spontan abort. Hun er til daglig forsker og kan finde fakta om alt. Derfor er podcasten altid krydret med fakta fra videnskaben.

Samtalerne kredser om søstrenes personlige erfaringer, samtaler med andre, om Ditte Maries brevkasse og de fakta, som Anne-Kirstine finder frem i hver podcast.

(Fotograf Jonas Normann )

Mest læste artikler

Hvilke gravdiitetstegn kommer tidligt i graviditeten, og hvilke gravdiitetstegn kommer først og er de mest almindelige. Vi giver dig svarene på dine spørgsmål.

Læs mere

Der er mange forskellige holdninger når det gælder brugen af graviditetstest, og hvor tidligt man bør tage en efter ægløsningen er sket.

Læs mere

Mange kvinder oplever blødning under graviditet, og det er naturligt at blive bekymret. Læs mere om, hvad blødningen kan skyldes.

Læs mere

Er det muligt at graviditetstesten er positiv, når der er gået op til en uge siden ægløsningen? Selvom det er meget sjældent, kan det faktisk forekomme.

Læs mere